Now Reading:
Pržimo se i dalje – danas temperature idu iznad 36 stupnjeva. Na snazi žuto upozorenje za sjever Hrvatske
Full Article 2 minutes read

Pržimo se i dalje – danas temperature idu iznad 36 stupnjeva. Na snazi žuto upozorenje za sjever Hrvatske

prognoza

Državni hidrometeorološki zavod izdao je priopćenje o toplinskom valu.   Razdoblje vrućine potrajat će još nekoliko dana, a vrhunac će biti za vikend. Od petka temperatura zraka će još malo porasti te će u nekim dijelovima zemlje na snazi biti i umjerena opasnost od toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje.

Danas nas očekuje sunčano i vruće. Vjetar većinom slab, a na Jadranu poslijepodne do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 14 do 19, a na Jadranu između 19 i 24 °C. Najviša dnevna između 31 i 36 °C.

Sutra će prevladavati sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom te i dalje vruće. Uz lokalno jači razvoj oblaka u poslijepodnevnim je satima moguć poneki pljusak s grmljavinom, uglavnom u središnjim i gorskim krajevima te na krajnjem jugu zemlje. Vjetar većinom slab, na Jadranu poslijepodne do umjeren zapadni i sjeverozapadni, ponegdje uz obalu i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 19 do 24, u gorju malo niža, a najviša dnevna između 31 i 35 °C.

s.kalajdžija/sjever.hr 14.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.