Now Reading:
Gložinić poručio: „Kupujte hrvatsko – kvalitetno, a po povoljnim cijenama” – Pogledajte što se nudi danas u Varaždinu
Full Article 4 minutes read

Gložinić poručio: „Kupujte hrvatsko – kvalitetno, a po povoljnim cijenama” – Pogledajte što se nudi danas u Varaždinu

kupujmo hrvatsko

Nakon šest godina, u Varaždinu se danas ponovo održava tradicionalna akcija Hrvatske gospodarske komore „Kupujmo hrvatsko”, ovoga puta pod sloganom „Budimo čuvari domaće proizvodnje”.

Između ostalog, na varaždinskom Korzu, odnosno Franjevačkom trgu imate priliku vidjeti ručno rađene igračke obrta Čarobna Heklica, prirodnu kozmetiku od kozjeg mlijeka OPG-a Korošec, proizvode od konoplje tvrtke CannaBio, dobro poznate Hrvatske kišobrane, kao i brojne domaće ekološke delicije, od meda i čvaraka, do voćnih rakija i brašna od rogača, ali i Varteksov putujući pop-up dućan – Modabus.
Akcija je već na samom početku izazvala interes Varaždinaca, a što se sve nudi provjerio je i predsjednik HGK – Županijske komore Varaždin, Dragutin Gložinić.

– Grad Varaždin je jedini na sjeveru koji provodi ovu akciju čija je ideja ponuditi kvalitetne hrvatske proizvode i upoznati kupce s tom kvalitetom, posebice naše mlade ljude, a proizvođače pak potaknuti da se bore za kvalitetu svoj proizvoda. Danas ovdje imamo više od 90 izlagača, praktički iz svih dijelova Hrvatske, a želim svakako izdvojiti naše varaždinsko bučino ulje koje je postalo brend, zahvaljujući Varaždinskoj županiji koja je u tom smislu doista mnogo napravila. Tu su i Varteks koji se kao feniks diže iz pepela te naša Vindija, kao veliki sustavi, ali tu je i puno malih OPG-ova, proizvođača prehrambenih, odjevnih i drugih proizvoda – rekao je Gložinić za Aktualno.hr.

Nemojte zaboraviti, neki od proizvoda ponuđenih u akciji Kupujmo hrvatsko mogu se probati i kupiti samo danas, budući da nemaju distribuciju po velikim centrima, stoga je ovo jedinstvena prilika za takvu kupnju.

– Naglasak je na kvalitetnom domaćem proizvodu, jer ne bude li kvalitete, kupci će ostati razočarani pa neće biti prodaje, zato se naši proizvođači doista trude. Mi u HGK imamo kontinuirane akcije Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta, a sad je i Ministarstvo gospodarstva pokrenulo natječaj zahvaljujući kojem se taj znak dodjeljuje besplatno. Naglašavam da to nije samo dodjeljivanje znaka – posebna komisija ide na teren i kontrolira jesu li proizvodi izvorno hrvatski i obrađuju li se kvalitetno, tako da taj znak nije samo puki znak. Procedura njegova dobivanja nije jednostavna, stručna je, i to je doista pouzdani znak da, ne samo da je riječ o hrvatskom proizvodu, već da ima i zadovoljavajuću kvalitetu. Zato poručujem svima da kupuju naše hrvatske proizvode, da iskoriste ovu današnju priliku – poručio je predsjednik varaždinske gospodarske komore.

www.sjever.hr/aktualno.hr 14.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.