Now Reading:
Održana 2. sjednica koordinacijskog odbora Grada – prijatelja djece
Full Article 3 minutes read

Održana 2. sjednica koordinacijskog odbora Grada – prijatelja djece

cakovec

U vijećnici Grada Čakovca, u srijedu 13. lipnja održana je 2. sjednica koordinacijskog odbora Grada – prijatelja djece, na čijem je čelu, odnedavno, Gordana Šoltić Siladi.

Između ostalog, na sjednici je donesen plan aktivnosti do kraja tekuće godine, a među njima se izdvajaju već neke dugogodišnje, poput projekata: „I ja bih na more“, „Muzej za Pogled“, „The honest truth“, „Predškola za romsku djecu u mjestu Kuršanec“ ili „Vrtićarci na bazenu“, a u ovoj godini su se javile i neke nove aktivnosti poput projekta „Prostorko“ koji kroz radionice, kulturne dječje sadržaje i igru, u čakovečkom Prostoru okuplja najmlađe građane. Iz proračuna Grada Čakovca, u ovoj će godini za aktivnosti Koordinacijskog odbora Grada – prijatelja djece biti izdvojeno ukupno 147.000 kuna.

Jedna od godišnjih aktivnosti Odbora je i raspisivanje natječaja za Najakciju pa je tako ove godine tu titulu ponijela Međimurska udruga za ranu intervenciju MURID, i to za Festival medvjedića „Budi sretna priča jednog medvjedića“. Akcija je vezana i uz manifestaciju Porcijunkolovo, u nju se mogu uključiti svi građani, dok se već aktivno uključuju predškolske i školske ustanove, studenti Međimurskog veleučilišta te brojni volonteri, a sve s ciljem poticanja odgojnih vrijednosti, važnosti obitelji, održivog razvoja te tehnologije.

Članovima Koordinacijskog odbora, izvješće o godišnjim aktivnostima Dječjeg vijeća, podnijela je Katarina Pahek-Čajić. Tako uz pet planiranih projekata: „Medeni mjesec“, „Čitajmo svi, veliki i mali“, „I ja bih na more“, „I životinje su moji prijatelji“ te „Bajkaonica“, vijeće planira i nekoliko volonterskih akcija, edukacija i susreta te obilježavanja važnih datuma.

www.sjever.hr 14.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.