Now Reading:
Čak četiri učenika iz Koprivničko-križevačke županije ide na neku od Olimpijada
Full Article 3 minutes read

Čak četiri učenika iz Koprivničko-križevačke županije ide na neku od Olimpijada

koren

U dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Koprivnici, u četvrtak 13. lipnja, održan je svečani prijem župana Darka Korena za najuspješnije učenike i mentore osnovnih i srednjih škola s područja Koprivničko-križevačke županije koji su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto na državnim natjecanjima u školskoj godini 2018./2019. te učenike koji će u narednim mjesecima predstavljati svoje škole i županiju na međunarodnim olimpijadama znanja.

U školskoj je godini 2018./19. u Koprivničko-križevačkoj županiji provedeno 26 županijskih natjecanja u znanju i 12 sportskih natjecanja na kojima je sudjelovalo 2048 učenika te 451 mentor, dok je na državna natjecanja ukupno pozvano 170 učenika/ekipa što je za 24 učenika više od prošle godine.

Župan Koren je uz čestitke svim učenicima, mentorima i ravnateljima, naglasio kako je Županija financirala troškove organizacije županijske razine natjecanja (prehranu i prijevoz sudionika, naknade članovima povjerenstva, priznanja i medalje) s oko 200 tisuća kuna što je za 50 tisuća kuna više od prošle godine te izrazio uvjerenje kako će taj iznos još povećati u narednom razdoblju. Dodao je kako je županijskoj upravi izuzetno drago što je na natjecanjima sudjelovalo čak 25 posto učenika više u odnosu na prošlu godinu što dovoljno govori o kvaliteti rada učenika i mentora.

Najuspješniji učenici s županijske razine natjecanja i njihovi mentori (41 učenik, 8 ekipa te 34 mentora) nagrađeni su sa sveukupno 113 tisuća kuna, a posebnim Zaključkom župana s tisuću kuna su nagrađeni i učenici koji su se kvalificirali u timove za međunarodne olimpijade u znanju. Županiju i Hrvatsku će tako ovog ljeta predstavljati Luka Meštrović iz Gimnazije „Ivana Zakmardija Dijankovečkoga“ Križevci koji je u svibnju nastupio na europskoj Olimpijadi iz fizike u Latviji, a uskoro će nastupiti na međunarodnoj Olimpijadi iz fizike u Izraelu, Luka Rogoz iz Gimnazije „dr. Ivana Kranjčeva“ Đurđevac koji će nastupiti na Olimpijadi iz geografije u Hong Kongu, Luka List iz Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica koji će nastupiti na Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi u Parizu te Marta Kunštić iz Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica koja će nastupiti na Međunarodnoj olimpijadi iz astronomije i astrofizike u Mađarskoj.

www.sjever.hr 14.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.