Now Reading:
Poznata hrvatska poduzetnica Bernarda Cecelja dobila koncesiju za korištenje geotermalne vode u Varaždinskim Toplicama: „O tome je ovisio cijeli projekt izgradnje našeg hotela”
Full Article 3 minutes read

Poznata hrvatska poduzetnica Bernarda Cecelja dobila koncesiju za korištenje geotermalne vode u Varaždinskim Toplicama: „O tome je ovisio cijeli projekt izgradnje našeg hotela”

bernarda

Hrvatska je Vlada na današnjoj sjednici donijela odluku kojom je, i to nakon pune tri godine čekanja, tvrtka Bernarda nova dobila koncesiju za korištenje geotermalne vode u Varaždinskim Toplicama.
Zahvaljujući ovoj odluci, veliki projekt izgradnje hotela – luksuznog zdravstvenog i termalnog centra Bernarda vrijednog oko 40 milijuna kuna, ući će u završnu fazu.

– Presretna sam, što drugo reći! Sve je ovisilo o tome i da nismo dobili koncesiju čitav bi ovaj vrijedan projekt pao u vodu – rekla je za Aktualno.hr poduzetnica Bernarda Cecelja, vlasnica tvrtki Bernarda i Bernarda nova.
Cecelja je rođena Topličanka a njezin je cilj bio promijeniti izgled Varaždinskih Toplica, iskoristiti potencijale koje ovaj grad ima ponajprije zbog geotermalne vode i svog položaja te dovesti u ovaj kraj što više turista. Upravo stoga je i pokrenut projekt izgradnje hotela i popratnih sadržaja.
– Ovo je bila posljednja prepreka. Sad trebamo napraviti toplovod od izvora termalne vode do našeg hotela koji je već pod krovom. Objekt bi trebao biti u potpunosti završen do studenoga ove godine, ali imamo još neke obveze, kao što je izgradnja kuća koje su tu nekada bile, ali smo ih morali ukloniti i to ćemo napraviti u dogovoru s konzervatorima. Očekujemo da će cijeli taj posao biti gotov do proljeća 2020. godine – izjavila je Cecelja.

DCIM\100MEDIA\DJI_0641.JPG

Sretna zbog Vladine odluke je i toplička gradonačelnica Dragica Ratković.
– Danas je veliki dan za Varaždinske Toplice. Nakon silnih procedura koje su trajale nekoliko godina, koncesija je konačno dobivena i sad će se planovi gospođe Bernarde i njezinih suradnika moći realizirati u potpunosti. Riječ je o poduzetnici, našoj Topličanki, koja u ovaj grad doista mnogo ulaže i doista sam sretna zbog nje i zbog nas. Svi smo se zalagali da se čekanje privede kraju – mi u Gradu Varaždinskim Toplicama, ljudi u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, u Hrvatskim vodama.

Ratković je podsjetila da su svoj dio posla odradili i Specijalna bolnica u Varaždinskim Toplicama koja je trebala dati suglasnost, budući da je geotermalni izvor na njezinom zemljištu, ali i Varaždinska županija kao osnivač bolnice.
– Posebno zahvaljujem našim saborskim zastupnicima Anđelku Stričaku i Josipu Križaniću koji su učinili sve što je u njihovoj moći da poduzeće Bernarda Nova dobije ovu koncesiju, zahvaljujući kojoj će moći dovršiti hvalevrijedan projekt koji će za naš grad, za turizam ovoga kraja značiti izuzetno mnogo – zaključila je toplička gradonačelnica.

a.kučić/sjever.hr Foto arhiva Bernarda d.o.o. 13.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.