Now Reading:
Za udruge iz Zagorja i njihove projekte 600 tisuća kuna
Full Article 4 minutes read

Za udruge iz Zagorja i njihove projekte 600 tisuća kuna

udruge

U Zaboku su u ponedjeljak dodijeljeni ugovori predstavnicima udruga s područja Krapinsko-zagorske županije koje su ostvarilo pravo na potpore temeljem natječaja za sufinanciranje programa i projekata udruga u području prevencije, zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva za 2019. godinu. Riječ je o gotovo 600 tisuća kuna, točnije 599 700 kuna za 57 udruga.

Kako je pojasnila zamjenica župana Jasne Petek radi se o organizacijama civilnog društva koje djeluju na području KZŽ u području brige i skrbi o mladima, djeci, iz područja prevencije zdravlja, iz područja djelovanja i rada s ranjivim skupinama i područja jačanja demokratizacije društva i ljudskih prava.

-Te udruge su izuzetno važne na području naše županije jer osim što povećavaju kvalitetu života svojih korisnika, članica i članova, s druge strane su nam izuzetno važni suradnici u različitim povjerenstvima, stručnim timovima i savjetodavnim tijelima jer bez njih teško da bi KZŽ mogla kvalitetno raditi, planirati aktivnosti koje su vezane za rad civilnog društva i civilnog sektora. Ovim putem čestitam na odličnim projektima i programima, a ono što bismo željeli da sljedeće godine imamo neke projekte i programe vezane za aktivnosti na području ljudskih prava i demokratizacije društva. To je nešto što nam se čini da nedostaje u našoj županiji pa da onda zaista imamo vrlo kvalitetne programe i projekte u ovom području. U KZŽ imamo u području poljoprivrede, kulturnog amaterizma, kulture općenito i socijalnih usluga, prevencija, zdravlja, imamo preko 1200 aktivnih udruga i KZŽ izdvaja otprilike 5 600 000 kuna za rad civilnog društva u našoj županiji i to je pokazatelj koliko županija cijeni rad civilnog društva i koliko je svjesna toga što njihov rad znači za napredak jedne zajednice – kazala je Petek.

Udrugama je čestitao i župan Željko Kolar na njihovom predanom radu te slobodnom vremenu i trudu koje daju za druge.

-Vi ste nama putokaz u svim onim problemima koje svako društvo ima, pa tako i naše, u problemima gdje društvo kao zajednica, kao cjelina ne daje dovoljno ili ne prepoznaje na vrijeme, vi uskačete sa svojim idejama, projektima, entuzijazmom, voljom, energijom. Nakon toga smo mi samo onda lagani support koji vam na neki način šalje poruku da niste sami i da onda te projekte koje ste si zamislili i realizirate. Je li to kroz DND, kroz udruge koje se bave osobama s posebnim potrebama, udruge umirovljenika, udruge naših hrvatskih branitelja ili udruge malih životinja, sasvim svejedno, ali bez ljubavi koju jednostavno moraš imati u sebi da bi ju dijelio, toga ne bi bilo. Zbog te ogromne ljubavi koju imate i volje da ju dijelite s drugima, iskreno vam zahvaljujem – poručio je Kolar.

U ime udruga zahvalila se predsjednica Udruge distrofičara Krapina Mirjana Janžek:

-Ova nam sredstva znače jako puno, jer bez financijskih sredstava ne možemo planirati niti određene projekte i programe koje provodimo. Tako ćemo kroz ovaj projekt raditi aktivnosti i pružiti usluge koje će povećati kvalitetu življenja naših članova, ali i raditi na socijalnoj uključenosti članova, što je za nas jako bitno. Bit će tu ljetna rehabilitacija za naše članove, kreativne radionice s djecom i mladima, kampanje kojima želimo senzibilizirati javnost o našim potrebama i mogućnostima te niz aktivnosti koje će nas uključiti u razna događanja koja naša zajednica organizira – pojasnila je Janžek.

m.sopek/sjever.hr 10.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.