Now Reading:
Koprivnički spomenici biciklu u akciji CSIV Croatia #NećuVreću
Full Article 3 minutes read

Koprivnički spomenici biciklu u akciji CSIV Croatia #NećuVreću

bicikl

CISV Croatia priključila se akciji #NećuVreću, udruge Greenpeace Hrvatska! Voditelji i sudionici ovogodišnjih programa iz Koprivnice postavili su CISV platnene vrećice na poznate koprivničke spomenike biciklu.

CISV International globalna je organizacija posvećena educiranju i inspiriranju ka miru kroz izgradnju inter-kulturalnih prijateljstava, suradnje i razumijevanja. Osnovana 1950., danas smo federacija od 70 Udruga Članica s više od 200 Ogranaka ili lokalnih grupa. U preko 60 godina neizmjernom broju djece i mladih pružili smo iskustvo njihovih života i priliku da izgrade trajna prijateljstva kroz naše internacionalne obrazovne programe.

Naši inovativni, zabavni, neformalni programi za obrazovanje o miru na principu ‘učenja kroz rad’ započinju s našim originalnim i jedinstvenim Village programom za jedanaestogodišnjake (11), a uz njega nudimo zabavan spoj sastavljen od sedam internacionalnih programa u formi kampa, razmjena obitelji i radu u lokalnim zajednicama. Naš cilj je pomoći našim članovima da razviju sposobnosti potrebne da postanu informirani, odgovorni i aktivni globalni građani i da rade pozitivne promjene u svojim zajednicama i svijetu. Ljepilo koje podupire sve naše programe je prijateljstvo, rame uz rame s našim osnivačkim uvjerenjem da je mir moguć kroz prijateljstvo i međusobno razumijevanje.

CISV ima viziju o pravednijem i mirnijem svijetu; vjerujemo da mi svi možemo preuzeti odgovornost kako bi se to ostvarilo. Ta vizija daje nam snažan smisao, ili misiju, koji je jasno sažet u našoj Izjavi o svrsi: CISV educira i inspirira pokret za pravedniji i mirniji svijet.

CISV vrijednosti

  • prijateljstvo
  • uključenost
  • entuzijazam
  • angažman
  • suradnja

CISV Hrvatska postoji od 2009. godine pod okriljem buddy-države CISV Portugal koja nam još i danas pomaže da postanemo punopravna članica CISV-a. Volonterska smo organizacija sa sjedištem u srcu Podravine, Koprivnici, i trenutno brojimo 30-ak članova koji dolaze i iz drugih mjesta. Aktivno sudjelujemo u internacionalnim CISV programima i treninzima; ali i u brojnim lokalnim projektima, pod vodstvom našeg Junior Branch -a, i suradnjama s neprofitnim organizacijama na lokalnoj razini u sklopu našeg Mosaic programa.

Iako je naglasak na djeci i mladima član CISV-a može postati svatko!

Ako i Vi želite postati pozitivna promjena u svijetu kontaktirajte nas na: cisvhrvatska@gmail.com

www.sjever.hr/koprivnica.hr 07.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.