Now Reading:
Želite kupiti novi stan u Varaždinu – evo koliko će vas to koštati!
Full Article 3 minutes read

Želite kupiti novi stan u Varaždinu – evo koliko će vas to koštati!

stanovi

Prosječne oglašavane cijene novogradnje i u svibnju su se nastavile kretati uzlaznom putanjom. Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazuju blagu mjesečnu promjenu u vidu porasta cijena od 0,1 posto, dok su na godišnjoj razini njihove vrijednosti porasle za 4 posto.

Valja imati na umu kako cijene novogradnje ipak nisu porasle na svim područjima, pa su u nekim gradovima zabilježene niže mjesečne i godišnje vrijednosti.

Dok se na Crozilla.com u mnogim gradova u unutrašnjosti novi stanovi mogu pronaći i jeftinije od 1000 eura po metru kvadratnom, njihova gornja granica uglavnom ne prelazi niti 2.000 eura, no u isto su vrijeme u mnogim gradovima duž obale nerijetko to tek početne cijene.

Najviše vrijednosti i najveći mjesečni porast bilježi Dubrovnik u kojem je novogradnja oglašavana od gotovo 3.000 eura po kvadratu na više, a prosječna tražena cijena u svibnju je porasla za 4 posto i iznosila 3519 eura.

Porast od 2 posto zabilježen je u Opatiji u kojoj je prosječna svibanjska vrijednost kvadratnog metra iznosila 3444 eura.

Kvadrati novih stanova na splitskom području oglašavani su na Crozilla.com u rasponu između 2.000 i 5.000 eura, a prosječna cijena iznosila je 2716 eura.

Iznos od 2394 eura za kvadratni metar u svibnju je prikazivao prosječnu cijenu novih stanova oglašavanih na području Šibenika, a u prethodnom su mjesecu oglašavani iznosi bili 1,3 posto manji.

Blaga promjena od 0,8 posto zabilježena je u Zadru u kojem su se cijene kvadrata novogradnje spustile na 2146 eura. Nešto niže vrijednosti zabilježene su i u Rijeci u kojoj se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 2011 eura.

Najveći godišnji porast cijena novih stanova u svibnju je na oglasniku Crozilla.com zabilježen u Puli gdje se za kvadrat u prosjeku tražilo 1864 eura što je 16,6 posto više no lani. Unatoč osjetnom godišnjem porastu, cijene pulske novogradnje na mjesečnoj su razini zabilježile nešto niže vrijednosti, u visini od 1,5 posto, jednako koliko i u Poreču u kojem se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 2010 eura.

Novogradnja oglašavana na oglasniku Crozilla.com na području Senja na mjesečnoj je razini poskupjela za jedva zamjetnih 0,1 posto, a za kvadratni se metar u prosjeku tražilo 1645 eura.

Zagreb je i u svibnju, već standardno, ostao skuplji no u drugim gradovima u unutrašnjosti, a visinom cijena može se mjeriti s brojnim gradovima na Jadranu. Prosječna oglašavana cijena kvadrata novogradnje u Zagrebu je iznosila 2110 eura što je 0,7 posto više no prethodni mjesec, te 6,2 posto više no lani.
Cijena kvadrata novih stanova u Osijeku je iznosila 1115 eura, u Varaždinu 1399 eura, a u oba grada maksimalni oglašavani iznosi nisu prelazili niti 1900 eura.

www.sjever.hr/Crozilla.com 05.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.