Now Reading:
Ježice ponovno najbolje na Smotri malih vokalnih sastava
Full Article 2 minutes read

Ježice ponovno najbolje na Smotri malih vokalnih sastava

smotra vokalnih sastava

U Donjoj Stubici je održana Smotra malih vokalnih sastava u organizaciji Zajednice amaterskih kulturno umjetničkih udruga Krapinsko-zagorske županije i suorganizaciji KUD-a Stubica.

Na 17 Smotri malih vokalnih sastava KZŽ nastupilo je šest sastava, među kojima je najbolje ocijenjen MVS KUD-a Lovro Ježek Marija Bistrica Ježice. Sve sudionike je na samom početku smotre pozdravila zamjenica župana Jasna Petek, koja je ovom prilikom ponovno zahvalila svim članicama i članovima kulturno-umjetničkih društava na doprinosu obogaćivanju kulturnog i društvenog života zagorskih općina i gradova te Krapinsko-zagorske županije u cjelini. „Hvala Vam i na predstavljanju naše zajednice i izvan granica županije te svemu onome što činite na promicanju kulture i baštine u našim sredinama“ – poručila je zamjenica župana za društvene djelatnosti.

Okupljene je pozdravio i gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, dok je izvedbe sastava pratio i predsjednik Zajednice amaterskih kulturno umjetničkih udruga KZŽ Boris-RomanBlažinić. Selektorica Smotre bila je Irena Miholić.

Na županijskoj su smotri nastupili i mali vokalni sastavi KUD-a Bedekovčina, KUD-a Stubica, KUD-a Lobor, Udruge Magdalenić te KUD-a Sveti Križ Začretje. Pobjednički sastav Ježice je za smotru prijavio  izvedbe pjesama MEĐIMURJE MALO (tradicionalna iz Međimurja, glazbena obrada: K. Odak), TEBE LEPO JA POZDRAVLAM (tradicionalna iz Samobora, glazbena obrada: Ž. Bradić, JANKIĆ JE DOJAHAL (tradicionalna iz Hrvatskog zagorja, glazbena obrada: B. Potočnik).

www.sjever.hr/kzz.hr 05.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.