Now Reading:
Potpredsjednik Bandićeve stranke iz Zagorja dobio 4 milijuna kuna za hostel što EU izričito zabranjuje
Full Article 4 minutes read

Potpredsjednik Bandićeve stranke iz Zagorja dobio 4 milijuna kuna za hostel što EU izričito zabranjuje

bandić

Načelnik zagorskog Radoboja, donedavno HNS-ovac, hvali se da je izvukao novac za rekonstrukciju lovačkog doma u planinarski dom – moderan hostel, a iz Ministarstva odgovaraju da se gradi – sklonište
Kada smo prije godinu dana pisali o neobično visokom postotku HNS-ovih načelnika i gradonačelnika koji su u ministarstvu graditeljstva kojeg predvodi HNS-ov potpredsjednik Vlade Predrag Štromar uspjeli na natječaju za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva zagrabiti značajan dio bespovratnog državnog novca, jedan je projekt zvučao posebno zanimljivo. Na natječaju na kojem su se redale sanacije cesta i slični komunalni projekti kočoperila se – “Hiža vinove loze”. Općina Radoboj iz Zagorja za Hižu je ubrala respektabilnih 400 tisuća kuna, a načelnik Anđelko Toplovec, tada je, naravno, bio HNS-ovac. I to ne obični, nego predsjednik županijskog HNS-a u Krapinsko-zagorskoj županiji – donosi Net.hr.

Sada, godinu dana kasnije, Anđelko Topolovec više nije u HNS-u. Napustio je stranku, obrecnuo se, dapače, da stranka ne vodi računa dovoljno o Zagorju, Srećka Ferenčaka je nazvao “štetočinom” a Predraga Štromara optužio da “mu nije stalo do Zagorja” , i potom je prešao u stranku Milana Bandića. U rujnu 2018., istodobno kada i njegova prijateljica, saborska zastupnica HNS-a, Marija Puh. Topolovec je postao član predsjedništva Bandićeve stranke, a nedavno je izabran i za potpredsjednika. Hiža vinove loze nije još izgrađena, odnosno, stara zagorska kuća u Radoboju koja je trebala postati muzej u čast vinove loze, još uvijek izgleda gotovo jednako, ruševno, a sam načelnik Topolovec nam odgovara je projekt stavljen na “čekanje”.

No, sudeći prema njegovim objavama na Facebooku i intervjuima u lokalnim medijima, Radoboju su se iznenada otvorila vrata prema sredstvima iz EU fondova – preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi u resoru Ministarstva poljoprivrede predvođenog Tomislavom Tolušićem. Desetak dana pred izbore za EU parlament, Topolovec, potpredsjednik Bandićeve stranke, uz zahvale svom timu ali i Europi i Vladi RH, objavio je da stiže 4 milijuna kuna za novi vatrogasni dom, ali i 4 milijuna kuna za “novi planinarski dom, hostel”.

Za lokalni portal “Zagorje-international” u tekstu pod naslovom “Načelnik Topolovec: U planinarskom domu bit će hostel za 50-tak ljudi a već pripremamo novi EU projekt biobazena, oko kojeg će biti robinzonski kamp”, objasnio je kako se gradi “bajka na dlanu” u Radoboju, te predstavio turistički potencijal modernijeg hostela, “koji će biti u Planinarskom domu koji je sada inače zapušteni lovački dom.” Naravno, lijepo za Radoboj. Nek se obnavlja lovački dom, gradi planinarski dom, hostel i još mnogo muzeja, hiža, robinzonskih naselja i svakih drugih lijepih projekata. No, ako se zagrebe malo ispod površine natječaja na kojem je prošao lovački dom-planinarski dom- hostel, mora se priznati da se prodorni načelnik Radoboja opet uspio doseći unikatni rezultat.

Više čitajte na https://net.hr/danas/novo-cudo-u-tolusicevom-resoru-potpredsjednik-bandiceve-stranke-dobio-4-milijuna-kuna-za-hostel-sto-eu-izricito-zabranjuje/

www.sjever.hr/Net.hr 05.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.