Now Reading:
Carina i porezna ponovo u akciji – tko je sve „na udaru”
Full Article 2 minutes read

Carina i porezna ponovo u akciji – tko je sve „na udaru”

Od sutra pa sve do 12. lipnja, ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom, provodit će pojačane nadzore fiskalizacije na području cijele Hrvatske. Cilj je spriječiti sive ekonomije i zaštita Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze, piše aktualno.hr

Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a nadzorom će biti obuhvaćeni porezni obveznici koju obavljaju djelatnosti održavanja i popravka motornih vozila, keteringa i ostale djelatnosti pripreme i usluživanja pića, taksi službe.

Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije “Fiskalizacija” na mobilnim uređajima prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu, piše eMedjimurje.

“Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem maila javnost@carina.hr”, poručuju iz Porezne uprave.

www.sjever.hr/aktualno.hr 05.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.