Now Reading:
JE LI OVO DEFINITIVNI RASKOL I RASPAD ŽIVOG ZIDA: Nakon još jednog nervoznog ispada na rubu nasilja Bunjac tvrdi – meni su maltene zavrnuli ruku
Full Article 3 minutes read

JE LI OVO DEFINITIVNI RASKOL I RASPAD ŽIVOG ZIDA: Nakon još jednog nervoznog ispada na rubu nasilja Bunjac tvrdi – meni su maltene zavrnuli ruku

bunjac

Nakon turbulentnog dana kakav Živi zid ne pamti u svojoj (kratkoj) povijesti, u srijedu u 11 sati o podjelama i sukobima u stranci oglasio se i Branimir Bunjac, saborski zastupnik i jedan od najprepoznatljivijih članova stranke.

Kako je jučer na press konferenciji rekao predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić, Bunjac je suspendiran jer ne želi prepustiti mandat u Europskom parlamentu prvome s liste Živog zida, Tihomiru Lukaniću. Zbog toga će na kraju u EP ići sam Sinčić, koji je i dobio najveći broj preferencijalnih glasova stranke.

Nakon te press konferencije otvorila se prava Pandorina kutija problema u Živom zidu, te su istaknuti članovi stranke kroz niz reakcija iznosili svoju stranu priče koja očito vodi ka raskolu Živog zida.

‘Živi zid je privatno vlasništvo Vladimire Palfi’

Napokon, danas je o svemu progovorio i Bunjac.

Ovo je nova etapa u hrvatskoj politici, koja će se prije svega očitovati u istinoljubivosti. Pokazat ćemo da nismo zastupnici roboti, nego zastupnici koji imaju svoje “ja” i koji se ne bore samo za stranačke interese.

Osnovni problem koji proizlazi iz moje suspenzije jest taj da je u posljednjih godinu dana Živi zid postao privatno vlasništvo jedne osobe – Vladimire Palfi. Ona potpuno samostalno sastavlja izborne liste, odlučuje kako se troši novac stranke, zabranjuje bilo kakvo istupanje u medijima bez njene privole i zabranjuje bilo kakve unutarstranačke izbore za bilo koje funkcije.

Svatko tko joj je suprotstavi, iste sekunde nalazi se na listi za odstrel i spušta se na stranačkoj hijerarhiji. To se dogodilo jer je Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik stranke, prepustio sve odluke svojoj ženi i on više ne odlučuje ni o čemu.

Novi problem je nastao jer je Palfi željela da se u Europski parlament pošalje njezin bliski prijatelj Tihomir Lukanić, na što sam ja rekao da ja želim ići u Europski parlament jer su tako odlučili hrvatskih građani i jer bih dobro obavljao taj posao.

Više pročitajte na – https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/video-bunjac-o-raspadu-zivog-zida-osnovni-problem-je-cinjenica-da-je-stranka-postala-privatno-vlasnistvo-jedne-osobe-vladimire-palfi/8968865/

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 05.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.