Now Reading:
Dok se čelnici Živog zida svađaju oko “podjele plijena” u Varaždinu stranku vodi osoba koja je osuđivana za drogu i prijetnju
Full Article 5 minutes read

Dok se čelnici Živog zida svađaju oko “podjele plijena” u Varaždinu stranku vodi osoba koja je osuđivana za drogu i prijetnju

dominko

Poštovani,
Dana 25. travnja 2019. godine, na portalu Aktualno.hr, objavili ste tekst pod naslovom:

“Član Skupštine Varaždinske županije, Marijan Dominko iz Živog zida, u svojoj mladosti imao često problema sa zakonom ???”.
U tom ste članku iznijeli niz neistina s ciljem sramoćenja i narušavanja mog ugleda te ste povrijedili moja osnovna ljudska prava zajamčena Ustavom, Poveljom Ujedinjenih naroda, a koje je Republika Hrvatska potpisnik i povrijedili odredbe Europske konvencije o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda.

Sukladno članku 40. i 42. Zakona o medijima, ovim Vam se putem obraćam sa zahtjevom za
Ispravkom netočnih informacija koje ste plasirali u javni prostor, a kojim su povrijeđena moja osnovna ljudska prava i interesi.
Tako ste naveli u tekstu:

“Prema tim informacijama u razdoblju od 1997. kada je imao 19 godina, pa sve do 2014. imao je osam slučajeva, sukoba sa zakonom. Tako je 1997. imao problema sa krivotvorenjem novaca u Varaždinu. Nekoliko godina kasnije, 2003. teretilo ga se za tešku krađu provaljivanjem, također u Varaždinu. Četiri godine kasnije, znači 2007. u dobi od 29 godina, teretilo ga se za nasilničko ponašanje u obitelji. Več slijedeće godine ima zabilježen slučaj prijetnje. Radilo se o slučaju u Varaždinskim Toplicama a za isto potencijalno kazneno djelo teretilo ga se i 2014. kada također ima evidentirano potencijalno kazneno djelo prijetnje ovoga puta u Puli. U tri navrata teretilo ga se za krađu 2009. u Varaždinu, te 2014. u Zagrebu i iste godine opet u Varaždinu.”

Napominjem da sam 1997. godine bio prijavljen za posjedovanje i stavljanje na tržište indijske konoplje a ne kako ste napisali: ” ….imao problema sa krivotvorenjem novaca u Varaždinu”. Za isto sam osuđen na uvjetnu osudu.
Također, 2008. , kazneno sam prijavljen za prijetnju, za što sam također osuđen na uvjetnu osudu.To su jedine dvije osude iz kaznene evidencije koliko mi je poznato. Uz to, prekršajno sam osuđen za nekoliko prekršaja iz “remećenja javnog reda i mira”.

Prijavljivan sam još bio za kazneno djelo “Prikrivanje robe” , a ne kako ste naveli: “Teška krađa s provaljivanjem” te
još jedna prijetnja, a za navedene prijave bio sam oslobođen krivnje.

(www.aktualno.hr – 25.travanj, 2019:)
Član Skupštine Varaždinske županije, Marijan Dominko iz Živog zida, ujedno i predsjednik Antikorupcijskog povjerenstva, često u svojim istupima za govornicom na sjednicama Skupštine govori i proziva ili pojedince odnosno institucije za, kako ističe, kriminalne radnje. No, prema informacijama koje u posjedu ima portal aktualno.hr Dominko je izgleda u svojoj prošlosti i sam imao problema sa kršenjem zakona?

Prema tim informacijama u razdoblju od 1997. kada je imao 19 godina, pa sve do 2014. imao je osam slučajeva, sukoba sa zakonom. Tako je 1997. imao problema sa krivotvorenjem novaca u Varaždinu. Nekoliko godina kasnije, 2003. teretilo ga se za tešku krađu provaljivanjem, također u Varaždinu. Četiri godine kasnije, znači 2007. u dobi od 29 godina, teretilo ga se za nasilničko ponašanje u obitelji. Več slijedeće godine ima zabilježen slučaj prijetnje. Radilo se o slučaju u Varaždinskim Toplicama a za isto potencijalno kazneno djelo teretilo ga se i 2014. kada također ima evidentirano potencijalno kazneno djelo prijetnje ovoga puta u Puli. U tri navrata teretilo ga se za krađu 2009. u Varaždinu, te 2014. u Zagrebu i iste godine opet u Varaždinu.

Izgleda da se nakon toga, sada vijećnik u Skupštini Dominiko, primirio jer nema informacija o novom potencijalnom kršenju zakona. Je li ga nakon toga počela zanimati politika budući se priključuje Živom zidu i 2017. postaje vijećnik u Skupštini Varaždinske županije gdje postaje aktivan prije svega u napadanju i optuživanju drugih.

O svemu ovome kontaktirali smo i samog Dominka koji zasada ne želi odgovarati na ove informacije. Štoviše u svom je stilu u kratkom SMS-u nastavio s optužbama bez ikakve argumentacije.

No, da je mladi Dominko imao problema sa zakonom potvrdili su nam iz same stranke gdje se navodi da je Dominko, želeći se uključiti u rad Živog zida, spomenuo da je imao u nekoliko slučajeva problema. No, konkretan odgovor kao i od Dominka nismo dobili.

s.kalajdžija/sjever.hr 31.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.