Now Reading:
Idući tjedan PU Koprivničko-križevačke provodi pojačani nadzor vozača
Full Article 2 minutes read

Idući tjedan PU Koprivničko-križevačke provodi pojačani nadzor vozača

policija alkohol

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća, posebice nesreća s najtežim posljedicama koje su prouzročili vozači pod utjecajem alkohola, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, od 3. (ponedjeljak) do 9. (nedjelja) lipnja 2019. g. provodit će se pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga.

Policijski službenici uključeni u provedbu akcije će posebnu pozornost posvetiti mladim vozačima i počiniteljima prometnih prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili u povratu, a osim upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola sankcionirati će i sva ostala gruba kršenja prometnih propisa. 

Ovim putem ponovno apeliramo na sve vozače, a posebice na mlade vozače i na vozače mopeda, motocikala i bicikala, da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cestama, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi službi, da zamole osobe od povjerenja koje posjeduju valjane vozačke dozvole i nisu konzumirale alkohol da upravljaju vozilom odnosno da se u društvu koje zajedno izlazi jedna osoba odredi kao vozač te da ta osoba upravlja vozilom i tijekom cijelog izlaska ne konzumira alkoholna pića.

www.sjever.hr 30.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.