Now Reading:
Vlada nabavlja namještaj za 680 000 kuna – evo koje posebne prohtjeve imaju
Full Article 3 minutes read

Vlada nabavlja namještaj za 680 000 kuna – evo koje posebne prohtjeve imaju

vlada

Za nabavu konferencijskog stola, dvanaest konferencijskih stolica, dviju fotelja, dviju polufotelja, dvosjeda, jednog središnjeg i dvaju bočnih stolića, stolne lampe, tepiha, 13 zavjesa te stalka i koplja za zastavu Vlada je spremna izdvojiti 680.000 kuna, prenosi N1.

Natječaj za nabavu novog namještaja za potrebe užeg kabineta vlade Republike Hrvatske objavljen je u ponedjeljak u Narodnim novinama, u Oglasniku javne nabave, javlja Index.hr.

U specifikacijama je određeno da stolice moraju imati bazu od masivnog drveta s 4 kraka koji čine oblik piramide, na način da se krakovi postolja spajaju u točki hvatišta na sjedalo, od jasena.

Školjka sjedala mora biti izrađena od prešanog lameliranog drveta, lakirana bezbojnim lakom s karakterističnim otvorom u donjem dijelu naslona te izrađena iz jednog dijela tako da rukonasloni čine jedinstvenu cjelinu sa sjedalom i naslonom, od hrastovine.

Tkanina mora izdržati minimalno 70 tisuća ciklusa.Također, u dokumentaciji o nabavi navedene su boja i struktura tekstila za presvlaku fotelja i polufotelja.

Baza konferencijskog stola mora se sastojati od tri metalna nogara u obliku okvira, a konstrukcija radne ploče mora biti u obliku roštilja od metalnih profila. Gornja ploha stola mora biti podijeljena na 6 segmenata od bijelog mramora debljine minimalno 10mm, postavljenog na konstrukciju radne ploče. Također, poklopac od središnje ladice mora biti od mramora.

Nadalje, školjke fotelja moraju biti od masivnog drveta i šperploče, a unutar drvene konstrukcije moraju biti razapete elastične trake kao potpora te preko njih ispuna sjedala i naslona hladno lijevanom pjenom. Presvlaka ojastučenih elemenata je visoko kvalitetna anilinska koža, otporna na vlagu, habanje i utjecaj UV zraka, izdržljivosti minimalno 70.000 ciklusa.

U stavku je uključena i dobava ukrasnog jastuka za potporu leđa, tapeciran u kožu, boje i uzorka identičnog završnoj presvlaci sjedišta.

Dvosjed mora imati niske i uske rukonaslone i naslon za leđa sa zaobljenim unutarnjim dijelovima za udobno sjedenje. Konstrukcija školjke dvosjeda mora biti od šperploče i metala, a potpora sjedišta od elastičnih traka. Ispuna sjedećih jastuka i jastuka mora biti od hladne pjene (CMHR) i poliesterske vate. U stavku je uključena i dobava dvaju ukrasnih jastuka za potporu leđa, ispunjena PE vlaknima i poliesterskom vatom, tapecirana u tkaninu identičnu školjki dvosjeda.

Tepih mora biti ručno vezen kompozicije 50% vuna, 50% svila. Opisan je i uzorak koji se formira dvjema različitim visinama materijala.

Potrebne su i zavjese s trostrukim naborom, od tkanine voile, bijele boje, gustoće od 80 do 90 grama/m2. Uz stalak i koplje za zastavu, potrebna je i stolna lampa koja se sastoji od cilindričnog stalka s rasvjetnom žaruljom i cilindričnog sjenila. Stalak mora biti cilindričnog oblika kontinuiranog promjera 5 cm od masivnog drva – breze sa stabilizacijskom bazom od metala, piše Index.hr.

www.sjever.hr/aktualno.hr 30.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.