Now Reading:
Ludbreški osnovnoškolci “rasturaju” – sami našli način kako do ormarića u školi
Full Article 2 minutes read

Ludbreški osnovnoškolci “rasturaju” – sami našli način kako do ormarića u školi

ludbreg škola

U Osnovnoj školi Ludbreg postavljeni su ormarići za učenike od 5. do 8. razreda u koje će moći odložiti školski pribor i stvari. Učenici koji su polaznici grupe Malih tehničara prije nekoliko mjeseci s idejom o postavljanju školskih ormarića uputili su se kod ravnateljice škole.

Ideja koju su predstavili zapravo pripada svim učenicima, a Mali tehničari bili su ti koji su se odvažili krenuti u realizaciju. Taman je započeo projekt Čačkalica kojem je cilj da pozitivno utječu na obrazovanje na način da se djeci ukaže na važnost rada rukama – rekla je Đurđa Kladić, ravnateljica Osnovne škole Ludbreg. Učenici su spremno prihvatili ideju o prijavi na projekt i odmah krenuli na posao.

Skicirali smo ormariće, pronašli majstore, a pomogli smo im i oko izrade samih ormarića – objasnili su učenici.

Učenici će i dalje na raspolaganju imati trenutnu garderobu za odlaganje obuće i jakni dok su novi ormarići razmješteni po hodnicima uz učionice. Obzirom da u projektu Čačkalica učenici Osnovne škole Ludbreg nisu osvojili prvo mjesto izradu i postavljanje ormarića financirao je Grad Ludbreg.

Projekt je vrijedan 230 tisuća kuna i to je poklon Grada školi, odnosno učenicima koji su i sami izrazili želju za njima kako bi se olakšali svakodnevicu u školi. Obrazovanje je važno i nikada ne smije biti zapostavljeno – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

www.sjever.hr 25.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.