Now Reading:
Varaždin spreman za Ekipno prvenstvo Europe u atletici
Full Article 3 minutes read

Varaždin spreman za Ekipno prvenstvo Europe u atletici

atletika

U prostorijama AK Sloboda održana je konferencija uoči priprema za održavanje Ekipnog prvenstva Europe u atletici – 2. Liga, koje će se održati 10. i 11. kolovoza 2019. godine.

O važnosti ovog sportskog događaja govorio je Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza i Predsjednik Organizacijskog odbora ETCH2nd Varaždin 2019.

-Važno je istaknuti da je ovaj projekt pokrenuo dobre stvari glede atletske infrastrukture. Već u dobroj mjeri stadion izgleda puno bolje nego prije, a to i jest između ostalog cilj da se stadion ušminka za dugoročno korištenje stadiona. I u Čakovcu se rekonstruira atletska staza nakon 33 godine, a Atletski savez participira i u djelomičnom opremanju stadiona u Varaždinu i Čakovcu. Kroz ovaj projekt ugostiti ćemo više od 1000 ljudi u Varaždinu i županiji i svi kapaciteti koncentrirani su na Varaždin, Ludbreg i Čakovec. Ovim događajem u Varaždin donosimo novac, promociju i vrhunski događaj – rekao je Veštić.

Ivan Domislović, predsjednik AK Sloboda i podpredsjednik HAS-a, te glavni koordinator organizacijskog odbora kazao je kako je put do dobivanja ovog domaćinstva bio vrlo trnovit, ali da je Varaždin to dobio prvenstveno zahvaljujući tradiciji i velikom lobiranju.

-Taj projekt Grada Varaždina, Hrvatskog atletskog saveza i Europske atletike nije šala već ozbiljna stvar – kazao je Domislović.

Patrik Koščak, tajnik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina istaknuo je kako je stadion posljednji puta rekonstruiran 1986. godine, a sada uz rekonstrukciju staze kreće izmjena svih stolica na stadionu, dok su prije godinu i pola uređene prostorije. Koščak je naglasio kako će se stadion opremiti i s atletskom opremom koja će ostati za daljnje korištenje i nakon prvenstva.

Na ovom sportskom događaju očekuje se više od 700 atletičarki i atletičara iz 12 zemalja: Austrije, Bugarske, Cipra, Danske, Estonije, Izraela, Gruzije, Latvije, Luksemburga, Malte, Slovenije i Hrvatske. Među sudionicima će biti više europskih i olimpijskih pobjednika, reprezentativaca pojedinih zemalja, a dvodnevno natjecanje održat će se u 20 muških i ženskih disciplina, a HRT će izravno prenositi više od sedam i pol sati atletskih događaja iz Varaždina.

m.horvat/sjever.hr 25.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.