Now Reading:
NAJGORE NIJE PROŠLO: Stižu novi pljuskovi, grmljavina, a u nekim dijelovima zemlje i tuča!
Full Article 2 minutes read

NAJGORE NIJE PROŠLO: Stižu novi pljuskovi, grmljavina, a u nekim dijelovima zemlje i tuča!

I dok je ovih dana vrijeme bilo nestabilno, s čestim kišama, pljuskovima, pa i olujama praćenim grmljavinom, kakvo će vrijeme biti danas prognozirala je meteorologinja N1Tea Blažević. Atmosfera je vrlo nestabilna, tako da i danas treba računati na izraženije pljuskove, praćene grmljavinom, čak i tučom, osobito u gorju, Istri, na širem riječkom području, u dalmatinskom zaobalju te na zagrebačkom području. – prenosi Net.hr,

Mogli bi se tako i danas formirati olujni oblaci koji su se jučer nadvili nad dijelom Zagreba. U dijelovima grada bilo je tuče, a kako je u kratkom razdoblju palo dosta kiše, poplavljene su i neke ulice.

Nevrijeme prijeti i danas, jer do nas stiže vlažan i nestabilan zrak, sa sjevera i sjeverozapada Europe. U noći će biti lokalnih nestabilnosti, izglednije u ranijim noćnim satima, kad će biti umjereno do pretežno oblačno. Naoblaka će se malo smanjiti, prema jutru, kad bi se trebalo razvedriti u zapadnim predjelima Hrvatske.

Temperature će danas biti uglavnom u rasponu od 15, 16, u zapadnim predjelima Hrvatske do najviše 24 na Jadranu. U noći će biti svježe, bit će pretežno od 6 do 12 stupnjeva, više duž obale, osobito u Dalmaciji, gdje će biti ugodnije, oko 15 stupnjeva.

Nastavak tjedna bit će malo topliji, osobito u petak, i subotu, kad će biti pretežno sunčano diljem Hrvatske. Ipak, stabilizacija će biti kratkog vijeka i već od nedjelje ponovno će biti kiše i pljuskova, upozorava Tea Blažević.

www.sjever.hr/Net.hr/N1 23.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.