Now Reading:
Brza pruga Čakovec – Varaždin – Krapina – Zagreb je “Pelješki most” sjevera Hrvatske
Full Article 2 minutes read

Brza pruga Čakovec – Varaždin – Krapina – Zagreb je “Pelješki most” sjevera Hrvatske

krapina

Nastavljajući predizbornu kampanju za predstojeće europarlamentarne izbore, predsjednik Narodne stranke – Reformisti, Radimir Čačić, ujedno nositelj stranačke izborne liste, danas je posjetio sajam u Krapini.

I on je naglasio važnost ovih izbora te dodao kako je vrlo bitno i koje će ljude građani Hrvatske odabrati da ih predstavljaju u Europskom parlamentu.

– Hrvatska mora biti zastupljena s ljudima s vizijom i autoritetom, snagom osobnosti, jer ni po broju stanovnika ni po gospodarskoj snazi mi ne možemo biti ključni faktor, pa čak niti primijećen politički faktor u Europskoj uniji. Zato građani, a posebno stanovnici sjevera, moraju dobro razmisliti o tome tko ima snage, autoriteta i reference braniti interese Hrvatske u Europskoj uniji – rekao je Čačić i dodao:

– Što se mene osobno tiče, bez ikakve lažne skromnosti, mislim da ovdje nitko u ovoj konkurenciji nema tako mjerljive i jasne rezultate za sjever, kao što ih imam ja, kao nositelj liste.

Neizostavna tema bila je brza pruga Čakovec-Varaždin-Krapina -Zagreb koju je Čačić nazvao „Pelješkim mostom sjevera”.

– Brza pruga koja u ukupnu urbanu cjelinu Zagreba i regije stavlja i Krapinu, i Varaždin, i Čakovec, u okviru 40 minuta vožnje, je ključni zadatak svih naših zastupnika u europskom parlamentu u sljedećem mandatu. 400 milijuna eura, imamo suglasnost Jaspersa, imamo suglasnost struke, pred nama je da to realiziramo – zaključio je Čačić.

a.kučić/sjever.hr 23.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.