Now Reading:
U Samoboru se održava 18. Olimpijski festival dječjih vrtića
Full Article 2 minutes read

U Samoboru se održava 18. Olimpijski festival dječjih vrtića

festival dj vrtica

Samoborski športski savez, u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom i Društvom športske rekreacije Športići, po 18. puta organizira Olimpijski festival dječjih vrtića.

Festival će se održati u sutra, 23. svibnja, s početkom u 10 sati, na stadionu NK Samobor. Ove godine na festivalu sudjeluje 320 djevojčica i dječaka iz DV Izvor, DV Grigor Vitez, DV Osmijeh, DV Neven, DV Mali prijatelji, DV Dječji grad, DV Potočić iz Rakovog Potoka, te DV Slavuj, DV Dječji san i DV Linigra iz Svete Nedelje, zajedno sa svojim voditeljima i trenerima.

OF se održava svake godine u svibnju, na području Republike Hrvatske, pod sloganom “I ja ću biti olimpijac”, s naglaskom na ono najvažnije – “Važno je sudjelovati”. Djevojčice i dječaci od šest do sedam godina sudjelovat će u raznim sportskim aktivnostima, a usput će se stići i poigrati. Naime, festival je ove godine osmišljen da djeca shvate sšport kao igru, da cijela manifestacija prođe s osmijehom na licu i uživanju u festivalu sporta.

Cilj Olimpijskog festivala, uz promociju olimpizma, je poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta, odnosno utjecaj na razvoj dječje kreativnosti i samoinicijative u ranim godinama, njegujući pritom  zdrave stilove života.

Svako dijete dobit će majicu i kapu HOO, medalju, a dječji vrtići uspomenu na sudjelovanje.

www.sjever.hr 22.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.