Now Reading:
JESTE LI JU VIDJELI? Traje najopsežnija potraga za nestalom osobom u Martijancu
Full Article 3 minutes read

JESTE LI JU VIDJELI? Traje najopsežnija potraga za nestalom osobom u Martijancu

martijanec

U petak 17. svibnja sva dobrovoljna vatrogasna društva u Vatrogasnoj zajednici Općine Martijanec primila su dojavu o potrazi za nestalom osobom. Intervencija je započela dojavom nakon koje su se pridružile snage Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Varaždin i Stanice Koprivnica, te službenici Policijske postaje Ludbreg. Sveukupno, na intervenciji je bilo 50-ak operativaca.

Gospođa se od svoje kuće u Hrastovljanu uputila u nepoznatom pravcu oko 13:30 sati u četvrtak, 16. svibnja. Kasnije su se pojavile informacije kako su je mještani općine vidjeli tog dana na različitim lokacijama unutar općine. Kako je padao mrak, intervencija je postajala sve teža, gotovo nemoguća te je završena u 22:45 sati. Nakon što su operativne snage vatrogastva kao i policijski službenici otišli s mjesta događaja, Stanica HGSS je upotrijebila bespilotnu letjelicu s termalnom kamerom u nadi da će se nestala osoba pronaći, no ni to nije pomoglo.

Sljedećeg dana, u subotu 18. svibnja nastavak intervencije bio je u 08:00 sati. Operativne postrojbe 6 društava Vatrogasne zajednice Općine Martijanec, HGSS – Stanice Varaždin, Čakovec i Koprivnica te policijski službenici PP Ludbreg održali su sastanak na kojem su bile predstavljene sve informacije od dana prije, te plan intervencije za taj dan.

Na intervenciji je sudjelovalo 60 operativaca koji su iz zraka, vode i sa zemlje pokušali pronaći nestalu osobu, pri čemu su vođenje intervencije koordinirali pročelnik HGSS-ove Stanice Varaždin Mario Musulin i zapovjednica VZO Martijanec Tihana Huzjak.  Također, diljem općine postavljeni su plakati s fotografijom nestale, kao i naznačenim brojem 192 uz molbu da svi koji nešto znaju jave u najbližu policijsku postaju, no odgovora nije bilo.

Nakon gotovo 12 sati neumornog traganja, hodanja i spuštanja nizvodno rijekom Plitvicom, u 20:30 sati završava se najopsežnija potraga za nestalom osobom u općini Martijanec. Nažalost, gospođa nije pronađena, te je policijska istraga još uvijek u tijeku.

www.sjever.hr/aktualno.hr 22.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.