Now Reading:
Održana 4. sjednica Stožera civilne zaštite Međimurske županije
Full Article 3 minutes read

Održana 4. sjednica Stožera civilne zaštite Međimurske županije

sjednica civilne zastite

U Velikoj vijećnici Međimurske županije održana je četvrta sjednica Stožera civilne zaštite Međimurske županije. Zadaće utvrđene Programom aktivnosti Vlade Republike Hrvatske u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republike Hrvatsku u 2019. godini, analiza protupožarne sezone u 2018. godini te usvajanje Plana rada Stožera civilne zaštite Međimurske županije u pripremi protupožarne sezone u 2019. godini neke su od točaka dnevnog reda o kojima su izvijestili županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Kanižaj te načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije te zamjenik župana Josip Grivec.

„Na području Međimurske županije u 2018. godini zabilježeno je 839 intervencija, što predstavlja smanjenje u odnosu na 2017. godinu. Zabilježeno je 207 požara, 288 tehničkih i 344 ostalih intervencija. Broj požara u tendenciji je pada, ali je broj tehničkih intervencija u blagom porastu,“ kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Kanižaj te stavio naglasak na preventivnu djelatnost članova Stožera. Načelnik Josip Grivec istaknuo je kako dobrovoljna vatrogasna društva u organizaciji sa školama i vrtićima provode pokazne vježbe, preventivna predavanja i slično, dok se s druge strane i odrasle redovito upozorava na preventivno ponašanje te zabranu loženja vatre bez nadzora i osiguranja mjesta loženja na otvorenom prostoru.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije usvojio je Plan rada Stožera civilne zaštite Međimurske županije u pripremi protupožarne sezone u 2019. godini. Zbog povećane opasnosti od požara tijekom ljetnih mjeseci, članovi Stožera u srpnju i kolovozu pojačano će pratiti, usmjeravati i koordinirati subjekte odgovorne za poduzimanje mjera zaštite od požara. Jednoglasno je usvojen i županijski financijski plan za provođenje zadaća iz područja zaštite od požara s naznakom visine troškova upućivanja vatrogasaca i tehnike na dislokacije na priobalni dio Republike Hrvatske za 2019. godinu. Financijska sredstva za rad Zapovjedništva za gašenje velikih požara otvorenog prostora Međimurske županije u pripremi protupožarne sezone u 2019. godini osiguravaju se u Proračunu Međimurske županije za 2019. godinu. Planom su osigurana sredstva za dislokaciju, koja će na kraju sezone biti refundirana od strane Hrvatske vatrogasne zajednice.

www.sjever.hr 22.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.