Now Reading:
Jesu li glasnogovornici ti koji mogu policiju približiti građanima i jačati povjerenje u “plavce”?
Full Article 3 minutes read

Jesu li glasnogovornici ti koji mogu policiju približiti građanima i jačati povjerenje u “plavce”?

policija

Ovaj je tjedan u Valbandonu održan specijalistički seminar “Javni nastup i prezentacijski vještine” na kojem su sudjelovali glasnogovornici policijskih uprava i službenici za odnose s javnošću MUP-a RH.

Osim što su se, uz stručno vodstvo voditeljice Službe za odnose s javnošću Marine Mandić, osvrnuli na dosadašnje radne rezultate, glasnogovornici su razmijenili iskustva iz prakse kroz interaktivnu komunikaciju. Voditeljica Mandić skrenula im je pozornost na nove trendove, transparentnost i veću otvorenost koju od nas javnost očekuje. Novi ljudi u liniji policijskog glasnogovonorništva donijeli su novu snagu i nove ideje od kojih su neke primjenjive i na nacionalnu razinu pa će ih usvojiti sve policijske uprave na terenu.

U ovom zahtjevnom poslu, glasnogovornici su često u stresnim situacijama. Znati se nositi s takvim trenucima vrlo je važan čimbenik stoga niti ova tema nije izuzeta sa seminara. Na važnost neverbalne komunikacije i sigurnost u nastupu, kako se pripremiti za javni nastup i kako protiv straha i treme podsjetile su ih doc.dr.sc. Ljerka Sedlan Konig i prof. Marijeta Matijaš. S njima su polaznici potvrdili svoje dosadašnje znanje i oplemenili iskustva uz adekvatne psihičke i fizičke pripreme. S obzirom na svoje dosadašnje iskustvo, polaznici su se odlično snalazili u kratkim govornim formama, davanju izjava i pisanju priopćenja.

U okviru teme “Utjecaj policije na eksternu javnost kroz organizaciju društvenih događanja”, policijske službenik za odnose s javnošću PU brodsko-posavske Krešimir Šimić naglasio je kako upravo glasnogovornici mogu utjecati i značajno doprinijeti približavanju policije građanima i jačanju povjerenja. Ovu je tezu potkrijepio primjerima nedavno organiziranih društvenih događanja kao što je humanitarna utrka u Slavonskom Brodu “I ja imam prijatelja policajca” kojoj je, unatoč lošem vremenu, sudjelovao veliki broj trkača.

www.sjever.hr 19.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.