Now Reading:
Zašto su budući časnici Hrvatske vojske posjetili FOI u Varaždinu?
Full Article 2 minutes read

Zašto su budući časnici Hrvatske vojske posjetili FOI u Varaždinu?

foi

Kadetkinje i kadeti Hrvatskog vojnog učilišta „Franjo Tuđman“, studenti diplomskog studija Vojno vođenje i upravljanje, kojeg su nositelji Sveučilište u Zagrebu i MORH, posjetili su u ponedjeljak Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu.

Naime, Fakultet organizacije i informatike je jedan od izvođača nastave na spomenutom studiju, na kojem predaje petnaest FOI-jevih profesora i asistenata, a koji im prenose stručno znanje iz domene ekonomije, statistike, strategije odlučivanja i planiranja i sl. FOI na taj način daje podršku razvoju novih studijskih programa, a svojom ekspertizom studentima Vojnog učilišta prenosi znanje u području primjene nove suvremene tehnologije.

Revolucija u domeni vojnih poslova također donosi nove izazove i nove potrebe, stoga je interdisciplinarnost nužan dio u organizaciji visokog obrazovanja i na vojnim učilištima.

Kadeti tijekom ovog studija u trajanju od pet godina, stječu vrlo kvalitetna znanja, a današnji je posjet FOI-ju za njih bio izuzetna prilika jer su iz prve ruke upoznali događaje iz vremena Domovinskog rata na području Varaždina te razgledali FOI-jevu povijesnu zgradu i upoznali se s načinom rada na FOI-ju.

www.sjever.hr 14.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.