Now Reading:
Plenković: “Zahvaljujući Tuđmanovoj politici, vodstvu, vizionarstvu i pogledu u budućnost stvorena je moderna, slobodna hrvatska država”
Full Article 3 minutes read

Plenković: “Zahvaljujući Tuđmanovoj politici, vodstvu, vizionarstvu i pogledu u budućnost stvorena je moderna, slobodna hrvatska država”

plenkovic trgovisce

Na današnji dan rođen je prvi predsjednik samostalne Hrvatske dr. Franjo Tuđman a tim je povodom u Velik Trgovišće, do njegove rodne kuće, stiglo izaslanstvo HDZ-a predvođeno predsjednikom stranke Andrejem Plenkovićem. Nakon što je položen vijenac i zapaljene svijeće Plenković je u izjavi novinarima kazao kako je ovo prigoda da se još jednom prisjetimo rođenja prvog hrvatskog predsjednika i predsjednika HDZ-a dr. Franje Tuđmana.

-Ovo je godina u kojoj je, ne samo 97 godina njegovog rođenja, nego je i godina u kojoj je 20 godina od njegove smrti i 30 godina od osnivanja HDZ-a, najveće i najsnažnije hrvatske političke stranke koja je zahvaljujući njegovom vodstvu predvodila Hrvatsku i prema slobodi i prema samostalnoj, neovisnoj i međunarodno priznatoj Hrvatskoj i prema jačanju demokracije, tržišnog gospodarstva i u konačnici trasiranju puta u EU i su Sjevernoatlantski savez. Jedinstveno je bilo vrijeme, prijelomnih kraja 80-ih i početkom 90-ih godina i upravo zahvaljujući njegovoj politici, vodstvu, vizionarstvu i pogledu u budućnost stvorena je moderna, slobodna hrvatska država. Mislim da, kako vrijeme odmiče tako se veličina njegovog djela i načina na kojoj je državničkom mudrošću rješavao probleme toga vremena čini sve većom i respekt koji postoji prema njemu je sve jasniji i rašireniji – izjavio je Plenković.

Uz njega u Veliko Trgovišće stigli su i kandidati za EU parlament Dubravka Šuica, Tomislav Sokol i Nikolina Brnjac. Stigao je i ministar Tomislav Medved, zatim Miroslav Tuđman i Vladimir Šeks. Saborski zastupnik Žarko Tušek rekao je da se uvijek uz velike državne blagdane kao i važne datume uz Tuđmanov život dolazi u njegovo rodno Trgovišće.

-Uvijek se sjećamo njegovog lika i djela, njegovih vrijednosti i svega onoga što je ostavio kao baštinu svom narodu. Sjećamo se njegove politike okupljanja, zajedništva i sloge kao i ogromne podrške koju je imao od velikog djela hrvatskog naroda – kazao je Tušek te dodao da se uvijek ističe ponos što je, kazao je, najveći čovjek u povijesti hrvatskog naroda rođen u Zagorju.

s.kalajdžija/sjever.hr 14.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.