Now Reading:
Nova lažna nagradna igra na Facebooku!
Full Article 2 minutes read

Nova lažna nagradna igra na Facebooku!

facebook

Ministarstvo unutarnjih poslova zaprimilo je više prijava građana o lažnim nagradnim igrama na Facebook stanicama te su poslali upozorenje svim građanima i upute kako se ponašati ako nalete na takve igre.

Nagradna igra sastoji se u tome da se na lažnim Facebook stranicama različitih hrvatskih poslovnih banaka i drugih trgovačkih društava objavljuju nagradne igre te je za sudjelovanje potrebno stranicu označiti sa „sviđa mi se“/ „like“, podijeliti objavu na vlastitom profilu i poslati privatnu poruku. Nakon određenog vremena, sudionici ove lažne nagradne igre zaprimaju poruku kako su sretni dobitnici i radi podizanja nagrade moraju dostaviti fotografiju svog lica i osobne iskaznice.

Iz policije upozoravaju građane kako je jedini cilj počinitelja, koji su kreirali lažne Facebook stranice, na prijevaran način pribaviti njihove osobne podatke u svrhu zlouporabe.

Građani ne bi trebali dijeliti takve objave na vlastitim Facebook stranicama, a svoje fotografije i fotografije osobnih isprava ne slati putem društvenih mreža ili elektroničke pošte.

www.sjever.hr/poslovni.hr 08.05.2019.


Input your search keywords and press Enter.