Now Reading:
Ovako se u Podravini brinu za samozapošljavanje mladih poduzetnika
Full Article 3 minutes read

Ovako se u Podravini brinu za samozapošljavanje mladih poduzetnika

mladi poduzetnici

U prostorijama Županijske uprave u srijedu su potpisani ugovori o dodjeli potpora za samozapošljavanje mladih poduzetnika. Potpisali su ih župan Darko Koren i 11 korisnika potpora čiji su zahtjevi pozitivno bodovani i ocijenjeni na temelju definiranih kriterija iz Javnog poziva po Programu dodjela potpora male vrijednosti za samozapošljavanje žena i mladih.

Sredstva u ukupnom iznosu od 329.659,15 kuna osigurana su u Proračunu Koprivničko-križevačke županije za 2019. godinu u sklopu programa „Partnerstvo za sve 2“, a svaki od korisnika će dobiti po 30 tisuća kuna koje će koristiti u nekoj od djelatnosti za koje su registrirani njihovi gospodarski subjekti.

Potpisivanju su uz župana prisustvovali i zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac te ravnateljica PORA-e Melita Birčić s voditeljicom projekta Matejom Lončar.
Korisnicima potpora se uvodno obratio pročelnik Štimac čestitavši im na poduzetničkoj inicijativi i dobro pripremljenim programima. Naglasio je kako će osim 11 korisnika potpora koji su registrirali svoje obrte i tvrtke, ugovori biti potpisani s još dva korisnika koji su u fazi registracije te dodatnih sedam osoba.

Župan je čestitao svima koji su se uputili u poduzetničke vode istaknuvši kako je svaka potpora, bez obzira na veličinu iznosa, na početku priče od velike vrijednosti.

„Danas je sustav ustrojen na način da daje podršku što prije nije bio slučaj, a i iz vlastitog iskustva mogu kazati kako sam imao poduzetnička iskustva na početku karijere i nisam se imao na koga osloniti. Srećom, to je sada drugačije, a potpore iako možda izgledaju male, dobar su putokaz da se dalje u razvoju možete osloniti na nas. Naš Upravni odjel za gospodarstvo, brine i o programima edukacija te razvoju vaših ideja, bitno je surađivati i koristiti savjete kako bi opstali na tržištu. Svaku ovakvu inicijativu treba podržati jer gdje se mladi ljudi odlučuju pokrenuti vlastitu tvrtku, to znači da će osim obitelji i društvo imati koristi pa će i naša demografska slika biti pozitivnija. Županija će se još više uključiti kako bi pomogli poduzetnicima, kako velikim tako i vama malim poduzetnicima jer za nas ste vi svi veliki i na našu potporu možete računati“naglasio je župan te im zaželio uspjeh u radu.

s.kalajdžija/sjever.hr 08.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.