Now Reading:
Varaždin promoviran na 2. Festivalu Svi zaJedno – Hrvatsko Naj 2019. u Vukovaru
Full Article 2 minutes read

Varaždin promoviran na 2. Festivalu Svi zaJedno – Hrvatsko Naj 2019. u Vukovaru

vukovar

Turistička zajednica grada Varaždina sudjelovala je na 2. Festivalu nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija, Svi zaJedno – Hrvatsko Naj 2019. koji je od 3. do 5. svibnja održan u Vukovaru, varaždinskom gradu prijatelju.

TZGV je na Festivalu promovirala grad Varaždin, turističku i gastro ponudu grada te manifestacije koje su pred nama, od najvažnije kulturno-turističke manifestacije, Špancirfesta do Varaždinskih baroknih večeri.

Posjetitelji su tako na varaždinskom štandu imali prilike probati varaždinske klipiče, bučino ulje, medenjake, medicu, domaći sir, tortu Grofica Marica, upoznati Purgare i našeg karizmatičnog notara, a za glazbenu su se kulisu pobrinuli članovi Scifidelity Orchestra, koji su veselim uličnim programom na najbolji način najavili predstojeći Špancirfest.

U sklopu Festivala Svi zaJedno – Hrvatsko Naj 2019. tijekom tri dana na nekoliko lokacija više od 1000 sudionika sudjelovalo je u različitim programima i radionicama s ciljem da ulice i trgove Vukovara, simbola hrvatskog zajedništva, pretvore u mjesto susreta različitih kultura, gastronomije i zabave, čuvajući i prezentirajući najbolje od hrvatske zaštićene nematerijalne kulturne baštine.
Sudjelovanje na festivalu te promociju grada Varaždina u Vukovaru pomogli su Grad Varaždin, Koncertni ured, Gradska tržnica i Turistička zajednica Varaždinske županije.

www.sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.