Now Reading:
Varaždinci ponovo dio svjetske humanitarne trkačke manifestacije „Wings for Life“
Full Article 2 minutes read

Varaždinci ponovo dio svjetske humanitarne trkačke manifestacije „Wings for Life“

trkači

Šestu godinu Zadar je bio domaćin svjetskoj humanitarnoj utrci „Wings for Life World Run“. Među tisućama trkačica i trkača, zajedno s onima u kolicima, ponovo su bili i Varaždinci. U organizaciji Trkačkog kluba Marathon 95 i financijsku pomoć Varaždinske županije za Zadar je krenuo autobus s varaždinskim trkačicama i trkačima. Njih 50-ak ukupno je pretrčalo gotovo 800 kilometara. Najviše su pretrčali Andrej Gužvinec – 42,17 kilometara i 17. rezultat među više od 3500 trkača u Zadru, te Valentina Županić – 28,52 kilometra i 22. među gotovo četiri tisuće trkačica.
Utrka je održana u više zemalja svijeta uz 81 tisuću sudionika.


U Zadru su pobjednici Robert Radojković, koji je istrčao 56,1 kilometar, što je peti svjetski rezultat, dok je Ines Jozić pretrčala gotovo 50 kilometara i također bila peta. Svjetska pobjednica s 53,7 km je Nina Zarina, a treća je naša Nikolina Šustić Stanković. Pobjednik u konkurenciji trkača u svijetu je Ivan Motorin, koji je u Turskoj istrčao 64,37 kilometara.


Podsjetimo da sav iznos koji se prikupi od startnina i donacija odlazi neprofitnoj međunarodnoj zakladi Wings for Life koja financira najsuvremenija znanstvena i klinička istraživanja kojima se nastoji pronaći lijek za ozljede leđne moždine. Do sada je zahvaljujući ovoj humanitarnoj priči skupljeno 23,6 milijuna eura.

n.kalajdžija/sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.