Now Reading:
Grad Klanjec proslavio svoj Dan svečanom sjednicom gradskog vijeća
Full Article 4 minutes read

Grad Klanjec proslavio svoj Dan svečanom sjednicom gradskog vijeća

klanjec dan

Grad Klanjec slavi svoj Dan, na blagdan sv. Florijana. Svečana sjednica Gradskog vijeća održana je u Velikoj dvorani Grada Klanjca na kojoj su bili nazočni brojni uzvanici i gosti iz grada i susjednih gradova i općina.

Na početku Svečane sjednice uzvanicima je pušten kratak film o projektima koje je Grad Klanjec relizirao u godini dana, a jedan od projekata je i izgradnja reciklažnog dvorišta vrijednog dva milijuna i sto tisuća kuna te sanacija odlagališta u koje je uz 74 posto sufinaciranja Fonda za zaštitu okoliša uloženo 9,5 milijuna kuna.

Uz izradu strategije razvoja turizma Grada Klanjca do 2027. godine, izrađen je i glavni projekt nove šetnice s biciklističkom stazom od kapele sv. Florijana do kapele sv. Filipa i Jakova, te nastavak radova na uređenju prostora za novi centar za posjetilje sa stalnom izložbom Kuće europskih himni, ulaganja su u razvoj turizma, a financirana sredstvima iz Europske unije i državnog proračuna. Grad Klanjec nije ulagao samo u razvoj turizma, nego i u komunalnu infrastrukturu. Izgrađena je vodovodna mreža u Gredicama i Cesarskoj vesi, asfaltirana je nerazvrstana cesta Gredice-Gorkovec samo su neka od ulaganja i održavanja u komunalnu infrastrukturu na cijelom području Grada KLanjca.

Imao se s čime pohvaliti gradonačelnik Zlatko Brlek koji je pozdravio sve prisutne na Svečanoj sjednici. “Ponosan sam na najveći infrastrukturni projekt grada Klanjca, a to je izgradnja novog dječjeg vrtića za čiju je gradnju i opremu iz Fondova europske unije osigurano milijun eura, a ostatak sredstava osigurao je Grad”, rekao je gradonačelnik Zlatko Brlek. Dodao je kako je puno projekata koje će Grad realizirati u idućem razdoblju, a trenutno je u realizaciji devet europskih projekata u vrijednosti 23 milijuna kuna.

Župan Krapinsko-zagorske županije rekao je kako je ovo za njega posebna prigoda i da je veliko zadovoljstvo pogledati film koji je pušten na početku Svečane sjednice o ulaganjima i projektima koje Grad Klanjec realizira. “Nama da Klanjec zaživi onako kako bi htjeli bitne su tri stvari u budućnosti, a to su razvoj gospodarske zone, jer bez otvaranja radnih mjesta, nema formiranja obitelji, a bez formiranja obitelji grad umire. Druga stvar je prometna povezanost. Mi ne možemo i ne smijemo biti građani drugog reda u odnosu na nikoga. Već sam četiri puta pisao resornom ministru da se donese pravilnik o sufinanciranju javnog prijevoza jer Županija je za to izdvojila sredstva, no ne možemo ih uplatiti jedinicama lokalne samouprave dok nema pravilnika. Treća stvar koju valja razvijati su nove tehnologije”, rekao je župan Kolar.

Na županog govor nadovezao se potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić. “Kroz subvencioniranje javnog prijevoza svi moraju imati jednaku šansu za napredak. I to je ono za što bi se svi trebali zajedno boriti, i na lokalnoj zajednici, i na regionalnoj, i na nacionalnoj, u Saboru i u europskom parlamentu”, rekao je Hajdaš Dončić.

Na samom kraju Svečane sjednice dodjeljena su priznanja koja su dobili Ivica Glas, Krešo Sever, Zvonko Lovrek i Dragica Milčić, dok su povelje dobili DVD Rakovec, Ivica Mlinarić i Ivica Hrastović. Bez klanječkih entuzijastara, volontera i civilnog društva, grad Klanjec ne bi bio onakav kakav jest. Grad u kojem žive plemeniti, vrijedni i sposobni ljudi koji usprkos izazovima našeg vremena grade ovdje život po mjeri.

m.sopek/sjever.hr 04.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.