Now Reading:
Štromar u Varaždinu: Do 2020. godine 20.000 mladih imat će svoj dom
Full Article 3 minutes read

Štromar u Varaždinu: Do 2020. godine 20.000 mladih imat će svoj dom

hns štromar

Potpredsjednik Vlade Predrag Štromar gostovao je u četvrtak na tribini u Varaždinu, gdje je govorio o mjerama stambenog zbrinjavanja koje provodi Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja. Riječ je o dvije konkretne i učinkovite demografske mjere, program POS-a i subvencioniranje stambenih kredita, zahvaljujući kojima preko 13.500 mladih obitelji ima svoj dom.

– Do sada je odobreno 5.300 subvencioniranih kredita i izgrađeno je 8.276 POS stanova. Riječ je o više od 13.500 domova za preko 36.000 mladih ljudi. Prema postojećim projekcijama Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, do 2020. godine će 20 tisuća mladih obitelji imati svoj dom zahvaljujući upravo ovim dvjema mjerama – rekao je Štromar.

Potpredsjednik Vlade je pritom najavio da se mladi, koji još nisu riješili stambeno pitanje, mogu javiti ponovo u rujnu ove godine, kao i naredne, 2020. godine. Uvjeti ostaju isti, a Ministarstvo uvodi još jednu pozitivnu novinu – dodatno subvencioniranje kredita za svakog maloljetnog člana kućanstva na dan podnošenja zahtjeva za jednu godinu. Stoga je ministar Štromar pozvao mlade da se počnu već sada pripremati te rekao kako će subvencije dobiti svi koji će imati potpunu dokumentaciju.

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a i kandidat na listi za Europski parlament, Alen Leverić, zahvalio je potpredsjedniku Vlade na gostovanju na tribini, ali i na naporima koje ulaže njegovo Ministarstvo graditeljstva kako bi osiguralo EU sredstva za kapitalne projekte, energetsku obnovu javnih zgrada, sanaciju klizišta.

– Do sada niti jedno ministarstvo nije osiguralo toliko sredstava, riječ je o više od 400 milijuna kuna, pa je iz tog razloga Varaždinska županija prva po povlačenju sredstava. Upravo tu je velika razlika između potpredsjednika Vlade i nekadašnjeg prvog potpredsjednika Vlade. Štromar brine o sjeveru dok je onaj prvi uzeo od sjevera 120 milijuna kuna i dao ih u brodogradilišta, a ne našim poduzetnicima. I nakon svega toga ima se obraza nazivati „snagom“ sjevera – zaključio je Leverić ističući da građani, posebno ovdje na sjeveru Hrvatske, znaju tko je i koliko napravio za naš kraj.

s.kalajdžija/sjever.hr 03.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.