Now Reading:
Nekadašnji Varteksov igrač Joka Golubar krenuo pobjedom u Kanadi
Full Article 2 minutes read

Nekadašnji Varteksov igrač Joka Golubar krenuo pobjedom u Kanadi

golubar

Kada je protekle zime Josipu Golubaru, sada već bivšem igraču NK Varaždina, stigla ponuda iz daleke Kanade, u klubu nisu baš bili oduševljeni njegovom željom za odlaskom. No nakon dugih razgovora izašli su mu u susret i omogućili da u zrelim igračkim godinama još nešto zaradi. Golubar je pristupio FC Valouru iz grada Winnipega koji je smješten na istočnom kraju velikih ravnica zapadne Kanade i broji oko 750.000 stanovnika.

Zanimljivo je spomenuti da je Kanadska nogometna liga ove godine prvi puta u povijesti postala profesionalna. Liga broji samo sedam klubova, igra se četverokružno, dakle punih 28 kola. Kako je u Kanadi hladno i proljeće je tek počelo davati svoje prve znakove života, Kanadska liga počela s natjecanjem tek neki dan, a popularni Joka sa svojim je Valourom premijerno gostovao kod FC Pacifica, u gradu Langfordu koji se pak nalazi na jugozapadu Kanade u samoj blizini granice sa Sjedinjenim državama.

Valour je pobijedio 2:1 i tako donio veliko veselje svojim navijačima. Naravno, majstor Joka, iako nije bio strijelac, dao je svoj velik doprinos ovoj pobjedi. Osim Golubara u Valouru igra još šest stranca: Englez, Ganac, Urugvajac, Čileanac, Kolumbijac i Belgijac.

r.lukavečki/sjever.hr 03.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.