Now Reading:
Potpisan ugovor za projekt Gastruturisteduca vrijedan gotovo 2 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

Potpisan ugovor za projekt Gastruturisteduca vrijedan gotovo 2 milijuna kuna

pou

Pučko otvoreno učilište Čakovec s partnerima Hotelom Park i Toplicama Sveti Martin iz Međimurske županije i Učilištem Finis te UO Mediteran iz Zadarske županije započinju provoditi vrijedan projekt iz područja turizma pod nazivom Gastroturisteduca.

Projekt Gastroturisteduca – Gastronomskom i turističkom edukacijom poboljšati pristup ranjivim skupinama u sektoru turizma i ugostiteljstva na tržište rada Međimurske i Zadarske županije vrijedan je 1.993.414,99 kuna.

Projekt će se provoditi tijekom 24 mjeseca, a ugovor je potpisan između Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Pučkog otvorenog učilišta Čakovec. U sklopu projekta provoditi će se besplatne edukacije za nezaposlene osobe mlađe od 25 godina, starije od 54 godine i osobe s invaliditetom.

Ovim projektom doprinijeti će se smanjenju nezaposlenosti osoba u nepovoljnom položaju u obje županije.  Izradit će se 4 nova programa osposobljavanja iz područja turizma i ugostiteljstva, a osposobiti će se pedesetak nezaposlenih osoba i mentora te predavača u području obrazovanja odraslih.

Opremiti će se učionice informatičkom  opremom  i izraditi on-line platforma za provođenje programa, dok će Učilišta i hoteli partneri zajedničkim snagama ojačati vlastite kapacitete te pridonijeti obrazovanoj i kompetentnoj radnoj snazi u obje županije.

Sve informacije o besplatnim programima biti će objavljene na internetskim stranicama Učilišta.

m.sopek/sjever.hr 03.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.