Now Reading:
Jučer zadnji sunčani dan – od danas možemo očekivati sve
Full Article 2 minutes read

Jučer zadnji sunčani dan – od danas možemo očekivati sve

prognoza

Četvrtak je bio posljednji ovotjedni dan koji je diljem Hrvatske bio pretežno sunčan i iznadprosječno topao. Od petka do ponedjeljka bit će oblačnije i vjetrovitije, uz povremenu kišu, često i u obliku pljuskova s grmljavinom, koji ponegdje mogu biti i obilniji. U gorju će, osobito višem, u nedjelju i ponedjeljak mjestimice padati i snijeg. Od utorka ponovno stabilnije, većinom suho i barem djelomice sunčano, ali ne zadugo, prognozira glavni HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

A prema prognozi DHMZ-a danas nas očekuje promjenjivo sa sunčanim razdobljima i nestabilno. Mjestimične će kiše na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru biti od jutra, a poslijepodne se lokalni pljuskovi i grmljavina očekuju i drugdje. Puhat će umjeren i jak jugozapadni vjetar. Na Jadranu umjereno do jako jugo, na sjevernom dijelu i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 13 °C. Najviša dnevna između 17 i 22 °C, a u gorju malo niža.

Sutra umjereno do pretežno oblačno s kišom, a ponegdje i pljuskovima s grmljavinom. Mjestimice na Jadranu i predjelima uz njega oborina će biti obilnija. Vjetar slab i umjeren južni i jugoistočni, u Međimurju prema kraju dana sjeverni, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na Jadranu i do 15, a najviša dnevna većinom između 13 i 17, u Slavoniji i do 20 °C.

s.kalajdžija/sjever.hr 03.05.2019,

Input your search keywords and press Enter.