Now Reading:
U Lepoglavi održana javnozdravstvena akcija na temu ranog otkrivanja raka debelog crijeva
Full Article 3 minutes read

U Lepoglavi održana javnozdravstvena akcija na temu ranog otkrivanja raka debelog crijeva

zdravstvena akcija lepoglava

U gradu Lepoglavi održana je javnozdravstvena akcija na temu ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

Predavanje su u lepoglavskom Domu kulture održali specijalisti Opće bolnice Varaždin i Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije. – Želimo informirati građane o važnosti ranog otkrivanja karcinoma debelog crijeva što omogućuje izlječenje oboljelih – istaknuo je Krunoslav Hrženjak, dr. med. specijalist opće kirurgije i subspecijalist abdominalne kirurgije u Općoj bolnici Varaždin. Katica Čusek Adamić, dr.med. specijalist epidemiolog iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije pozvala je građane da se uključe u Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

– U okviru Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva građani se pozivaju na testiranje. Apeliram na sve osobe u dobi od 50 do 74 godine, koje dobe poziv za sudjelovanje u ovom programu, da mu se odazovu – poručila je dr. med. Katica Čusek Adamić.

Svim nazočnima dobrodošlicu je poželio gradonačelnik Marijan Škvarić koji je istaknuo kako je ovo jedna u nizu aktivnosti koju s ciljem skrbi za zdravlja podupire Grad Lepoglava. Naime, navedenu je javnozdravstvenu akciju ILCO društvo Varaždin organiziralo uz financijsku potporu Grada Lepoglave ostvarenu kroz gradski natječaj za financiranje programa i projekta udruga.

– Cilj ove akcije bio je skrenuti građanima pažnju na važnost ranog otkrivanja karcinoma debelog crijeva što je preduvjet za uspješno liječenje – istaknuo je Milorad Vasilić, predsjednik Invalidskog ILCO društva Varaždin zahvalivši se pri tom Gradu Lepoglavi na potpori i pruženom gostoprimstvu.

Uz predavanje, u okviru ove javnozdravstvene akcije ispred Doma kulture bila je postavljena maketa debelog crijeva, dijelile su se brošure i letci o prevenciji i liječenju raka debelog crijeva te jabuke i cvjetovi irisa, a volonterke i volonteri Medicinske škole Varaždin građanima su mjerili tlak i šećer u krvi.

www.sjever.hr 01.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.