Now Reading:
Proslava Praznika rada u Bedekovčini na Bajerima
Full Article 2 minutes read

Proslava Praznika rada u Bedekovčini na Bajerima

SDP Krapinsko-zagorske županije tradicionalno obilježava Praznik rada u Bedekovčini, na poznatim Bajerima. Druženju uz veliki broj stranke pridružili su se i Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik Hrvatskog sabora te župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar.

-U društvu se osjeća sve veći jaz između par posto ultra bogatih koji raspolažu sa svjetskim, europskim pa i hrvatskim bogatstvom i 92 % stanovništva koji raspolažu sa manje od 20 % ukupnom ekonomskog bogatstva. Raspodjela je nepravedna i glavno je pitanje kako odgovoriti na različitu ekonomsku nejednakost i kako iz ovog kapitalizma iznaći snage da ovo društvo bude ravnopravnije, pravednije, progresnije – rekao je Siniša Hajdaš Dončić. Dodao je da bi se Praznik rada trebao obilježavati svaki dan jer ekonomskog blagostanja je sve više, a raspodjela tog blagostanja sve je lošija.

Župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar, čestitao je svima Praznik rada, prenstveno svima koji danas rade. – U Krapinsko-zagorskoj županiji iz godine u godinu raste broj zaposlenih. U posljednih pet godina, nakon Zagrebačke županije, u odnosu na broj stanovnika otvorili smo najviše novih radnih mjesta, rastu plaće u pojedinim granama u pojedinim sektorima. Ono što nije dobro što pojedini poslodavci prijavljuju ljude na “minimalac”, a u kešu se isplaćuje ostatak prihoda. To se kasnije osjeti na mirovinama – rekao je župan Kolar.

Obilježavanje Praznika rada na bedekovčanskim Bajerima nastavlja se cijeli dan uz besplatan grah i glazbu.

m.sopek/sjever.hr 01.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.