Now Reading:
Nema više kontrolora u civilu u ZET-ovim tramvajima i busevima?
Full Article 3 minutes read

Nema više kontrolora u civilu u ZET-ovim tramvajima i busevima?

tramvaj

Nema više kontrolora u civilu! Barem pita li se ZET-ov Ured karata i Službu ekonomsko-financijskih poslova, koji su od uprave tvrtke zatražili da oni koji provjeravaju karte putnika u autobusima i tramvajima to rade isključivo u službenoj odjeći jer su kontrolori u odori “uredniji”.

Službena odjeća, međutim, nije još službena jer su se protiv takve odluke pobunili sindikati, koji su zatražili da se o njoj razmisli, i to tek nakon što se upravo predstavnici kontrolora izjasne je li potrebno ponovno uvođenje uniformi.

– Još ne znamo hoće li uprava prihvatiti prijedlog o ukidanju civilne odjeće, ali mi svakako nismo za to – rekao nam je jučer Davor Šarić, povjerenik za ured i kontrolu karata ZET-ova Sindikata vozača i prometnih radnika. I sam je Šarić kontrolor pa objašnjava kako ukidanje civilne odjeće nikako nije isplativo “zbog načina rada”.

– Oni koji nemaju karte izlaze iz autobusa ili tramvaja čim nas vide da u službenoj odjeći ulazimo u vozilo. Nema potrebe za povratak na staro jer, kad smo kontrolirali isključivo u odorama, karata se jednostavno manje prodavalo – ističe Šarić pa dodaje kako kupnju “ulaznica” u ZET-ov autobus ili tramvaj svakako povećava činjenica da se putnika u svakom trenutku može iznenaditi pitanjem ima li važeću prijevoznu kartu.

Ukidanje kontrole u civilu, upozoravaju sindikalisti, za ZET je jednostavno neisplativo te se nadaju da odluka neće proći, dok iz donedavne Holdingove podružnice poručuju kako još ništa nisu odlučili.

– Pravodobno ćemo o svemu obavijestiti korisnike – kažu u ZET-u. Podsjećaju i na to da je važeća Odluka o prijevozu putnika u javnom prometu prema kojoj kontrolori karata, kojih je u tvrtki trenutačno oko 130, ne moraju nositi uniformu. Također, “ovisno o radnim zadaćama i naputku poslodavca, dnevne zadatke mogu obavljati i u službenoj odjeći”.

www.sjever.hr/poslovni.hr 01.05.2019.

Input your search keywords and press Enter.