Now Reading:
Nebom iznad Zagorja zavladat će baloni na vrući zrak – među njima i „Svečanost cvijeća”
Full Article 3 minutes read

Nebom iznad Zagorja zavladat će baloni na vrući zrak – među njima i „Svečanost cvijeća”

baloni

Krapinsko-Zagorska Županija i Balon klub Zagreb vas već treću godinu zaredom s ponosom pozivaju na najšareniji outdoor event godine – međunarodni festival balona na vrući zrak Croatia Hot Air Balloon Rally, koji na nebo iznad Zagorja ove godine dovodi 17 balonaških ekipa iz cijele Europe.
Festival će se održati od 1. do 5. svibnja, a lokacija uzlijetanja biti će Krapinsko Zagorski Aerodrom Rudolfa Perešina u Gubaševu kraj Zaboka te pansion Stara Škola u Sv. Križu Začretje.

U pet dana Rallya će se za tako za kup Krapinsko-Zagorske Županije natjecati timovi iz Austrije, Francuske, Latvije, Makedonije, Nizozemske, Njemačke, Slovenije, Velike Britanije i naravno Hrvatske. Rally će ove godine okupiti i neke od najboljih žena pilota svijeta te će se tako hrvatskoj reprezentativki u letenju balonima na vrući zrak, Mariji Petrić Mikloušić, pridružiti još i Inga Ūle iz Latvije, Elisabeth Kindermann- Schon iz Austrije te Sanne Haarhuis iz Nizozemske.


Posjetitelji će imati priliku doživjeti i jedinstveni balon „Svečanost cvijeća“ koji je oslikan motivima istoimene slike velikog hrvatskog slikara naivne umjetnosti Ivana Rabuzina, a dio posjetitelja imati će priliku i sami se uzdići na kratki vezani let s trenutačno najvećim registriranim balonom u Republici Hrvatskoj – balonom Geopriče Parka Prirode Papuk.


Osim uzbudljivih uzlijetanja šarenih balona iz cijele Europe, posjetitelje čekaju i edukativne šetnje kroz kupolu balona u kojima će se moći iz prve ruke naučiti sve o ovim fantastičnim letjelicama, muzički program, gastro ponuda pivnice Punkt i Submarine Burgera te predstavljanje ponude OPG-ova iz Krapinsko-Zagorske Županije. Uz to, u srijedu 1. svibnja te u subotu, nedjelju 4. i 5. svibnja u 20 sati
planirani su spektakli noćne iluminacije balona kad se okupljeni baloni, nakon zalaska sunca, uz pomoć gorionika osvjetljavaju i stvaraju vizualno očaravajuće prizor divovskih lampiona.
Jutarnji letovi kreću već u 7 sati, program za posjetitelje kreće u 16.30, a popodnevna uzlijetanja balona planirana su za 18 sati. Ulaz na Rally je besplatan.

s.kalajdžija/sjever.hr 01.05.2019

Input your search keywords and press Enter.