Now Reading:
Provedite Praznik rada na Grebengradu – uživajte u obilasku utvrde, grahu i dobrom društvu
Full Article 2 minutes read

Provedite Praznik rada na Grebengradu – uživajte u obilasku utvrde, grahu i dobrom društvu

grebengrad iz zraka

Turistička zajednica Grada Novog Marofa i ove će godine organizirati stručni obilazak utvrde Grebengrad pod vođenjem magistra arheologije Karla Ivaneka, u srijedu 1.svibnja. Iznimna je ovo prilika da posjetioci, osim zabavnog sadržaja, sudjeluju i u edukativnom dijelu i tako utvrdu koju posjećuju kroz godinu, sagledaju i na malo drugačiji način.

Kako je nastala, koja joj je bila svrha, ponešto o njezinim vlasnicima, ali i mnogo drugih zanimljivosti moći ćete čuti u terminima u 11.00 i 13.00 sati. Okupljanje zainteresiranih biti će kod izvora podno planinarskog doma. Lubenjak je obližnji vidikovac do kojeg također možete kratkom šetnjom, a za malo odvažnije tu je i planinarska staza u dužini 7,8 km, Grebengrad – Čevo.

Kako se kraj podno Grebengrada razvija i u smislu razvoja privatnog smještaja, svakako navratite i na Dane otvorenih vrata – Kuće za odmor ” Milk and honey” čija će vam vlasnica rado pokazati svoj mali raj te kako posao privatnog iznajmljivača može možda postati i vaš odabir.

U svakom slučaju, na Grebengradu vam neće biti dosadno. Planinarsko društvo Grebengrad sa suorganizatorima – udrugom specijalne jedinice policije Roda – priprema obilježavnje vojno- redarstvene akcije Bljesak i međunarodnog praznika rada – 1.svibnja uz neozabilazni grah i dobro društvo.

www.sjever.hr/aktualno.hr 30.04.2019.

Input your search keywords and press Enter.