Now Reading:
RWE kupio uspješnu varaždinsku tvrtku i preselio sjedište u Zagreb?
Full Article 1 minutes read

RWE kupio uspješnu varaždinsku tvrtku i preselio sjedište u Zagreb?

solarni paneli

Osim što je vrlo aktivan i predvodi okrupnjavanje distributera na hrvatskom tržištu plina, njemački RWE podebljava i svoj portfelj obnovljivih izvora energije. Nedavno je preuzeo varaždinsku tvrtku Relatio ES Adria, jednu od najvećih u Hrvatskoj koja se bavi projektiranjem, dobavom, montažom i puštanjem u pogon sunčanih elektrana. Službenih komentara nema, no neslužbeno nam je potvrđeno da je kupoprodajni proces finaliziran početkom ožujka, a cijena je, očekivano, poslovna tajna – donosi Jutarnji.hr.

Relatio ES Adria osnovan je 2012. godine, a nakon što ga je preuzeo RWE, koji u Hrvatskoj vodi predsjednik Uprave Karl Kraus, promijenio je ime u RWE Solar te mu je sjedište preseljeno iz Varaždina u Zagreb.

Uvidom u sudski registar, za predsjednika Uprave početkom travnja postavljen je Vedran Belamarić, koji je stigao iz RWE-a u kojem je radio na razvoju novih proizvoda i biznisa. RWE Solar bavi se projektiranjem i gradnjom sunčanih elektrana po principu ključ u ruke te pomaže prilikom financiranja gradnje ili ishođenja bespovratnih sredstava.

www.sjever.hr/Jutarnji.hr

Input your search keywords and press Enter.