Now Reading:
Loša prognoza još danas. Na Praznik rada ipak više sunca
Full Article 2 minutes read

Loša prognoza još danas. Na Praznik rada ipak više sunca

prognoza

Iako su meteorolozi najavljivali kako će ponedjeljak biti najkišovitiji i najhladniji dan ovog tjedna, situacije je gora od najavljene
Meteorolog HRT-a Zoran Vakula objavio je novu vremensku prognozu i najavio nestabilno i promjenjivo vrijeme, koje je, kako navodi, ipak razumljivo za travanj.

Kraj travnja inače baš ne donosi 30 centimetara snijega samo tijekom noći na Zavižanu, a padali su rekordi i u Poreču i okolici Pule – izmjerene su najveće znane travanjske dnevne količine oborine. Prema još neslužbenim podacima, 42,8 litara po četvornome metru u Poreču i čak 56,5 litre na pulskoj zračnoj luci.

A prema prognozi DHMZ-a danas nas očekuje promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, ujutro mjestimice u unutrašnjosti s maglom. Ponegdje kiša, osobito na istoku te u Lici i Gorskome kotaru gdje u krajevima višim od 1000 m može biti i snijega. Većinom su u Dalmaciji mjestimice mogući pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni i zapadni, na Jadranu, posebice južnom, i jugozapadni, a uglavnom ujutro ponegdje bura i sjeverac. Najviša dnevna temperatura od 11 do 16, na Jadranu i do 18°C.

Sutra, na Praznik rada kada mnogi planiraju otići na izlet i otvoreno, prognoza najavljuje djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. Uz umjeren razvoj oblaka poslijepodne je moguća kratkotrajna kiša ili poneki pljusak, ponajprije u gorskim krajevima. Puhat će slab, u istočnim krajevima te na Jadranu do umjeren sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura između 5 i 10, na Jadranu od 9 do 13, a najviša dnevna između 16 i 21 °C.

s.kalajdžija/sjever.hr 30.04.2019.

Input your search keywords and press Enter.