Proizvod Heljdorado, iza kojeg stoji OPG Pocedulić (Kuća Varaždinske heljde), osvojio je prestižnu oznaku Superior Taste Award 2025*, koju dodjeljuje International Taste Institute u Bruxellesu. Riječ je o vrhunskom priznanju za iznimnu kvalitetu i okus koje se dodjeljuje nakon ocjenjivanja neovisnog žirija sastavljenog od vrhunskih chefova i sommeliera iz cijelog svijeta.
Heljdorado je inovativna slastica napravljena od ekspandirane Varaždinske heljde prelivena tamnom čokoladom i posuta narančinom prašinom – spoj lokalne sirovine i profinjene obrade okusa. Ovo je već drugo priznanje iz Bruxellesa za proizvode Kuće Varaždinske heljde: 2023. godine isti je institut dodijelio Superior Taste Award za Krekere od Varaždinske heljde, potvrđujući time kontinuitet u kvaliteti i inovativnosti ovih bezglutenskih proizvoda od prve hrvatske sorte heljde.
- Ovo priznanje dokaz je da proizvodi nastali iz autentične domaće sirovine, s jasnom vizijom i predanošću kvaliteti, mogu biti prepoznati i na najzahtjevnijim međunarodnim ocjenjivanjima - izjavila je Tamara Šabić, autorica koncepta i proizvoda Kuće Varaždinske heljde.
Proizvodi se temelje na Varaždinskoj heljdi, prvoj hrvatskoj registriranoj sorti heljde, koja se uzgaja, prerađuje i pretvara u prehrambene i uporabne proizvode upravo u Kućanskom kraju kod Varaždina. Superior Taste Award smatra se jednom od najrelevantnijih oznaka kvalitete u prehrambenoj industriji, a proizvodi se ocjenjuju prema strogo definiranim kriterijima okusa, teksture, izgleda i inovativnosti.
Heljdorado i Krekere od Varaždinske heljde moguće je nabaviti u Kući Varaždinske heljde u Gornjem Kućanu te na odabranim lokacijama i manifestacijama diljem Hrvatske.