Nedjelja je dan kada se uglavnom rade deserti u raznim oblicima, veličinama i bojama. Za ovu nedjelju mi vam donosimo lagani, jednostavni recept za tortu od jagoda. Potrebno vam je samo malo dobre volje i 30 minuta vremena.
BISKVIT:
-3jaja
-3 žlice šećera
-6 žlica hladnog mlijeka
-6 žlica brašna
-prašak za pecivo
KREMA:
-2 pudinga od vanilije (može i od čokolade ako više volite čokoladu)
Potrebne su vam još jagode, preljev za torte i šlag
PRIPREMA:
Prvo napravite biskvit. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg i dodajte šećer. Kada dobro razradite šećer dodajte žumanjke i sve dobro izmiksajte. Zatim dodajte 6 žlica brašna i prašak za pecivo lagano mikserom dobro pomiješajte sastojke. Na kraju dodajte 6 žlica hladnog mlijeka i lagano izmiksajte.
Na pripremljeni kalup za torte ( može bilo koji promjer, sve ovisi koliko želite da vam biskvit bude debel) izlijte smjesu, poravnajte i pecite je u pećnici na 180 stupnjeva cca 20 minuta. Biskvit mora dobiti zlatnu boju, a najbolje je provjeriti čačkalicom da li je pečen. Za početnike, ako na čačkalici nema tijesta, biskvit je gotov.
Pudinge skuhajte prema naputcima na njima. Dobro ih miješajte dok se kuhaju da nema grudica. Kada je puding skuhan, a bikvit ispečen, još vreli puding prelijte preko biskvita. Pustite puding da se malo hladi na biskvitu. Zatim dodajte narezane jagode koje ste prije toga oprali. Jagode možete narezati na pola ili na više ploški. Potrebno vam je dovoljno jagoda da prekriju cijelu tortu. Preljevom za torte ( upute za pripremu su na njemu) prelite jagode.
Tortu stavite u hladnjak na 2 sata i prije pripreme ukrasite je šlagom. Uživajte.
foto: ilustracija