Otkrili smo nešto bolje od lazanja! Jelo koje bi čak i Garfielda, poznatog ljubitelja lazanja, ostavilo zadivljenim. Govorimo o lazanja juhi. No, nemojte da vas ime zavara. Ovo nije lagana juhica koju poslužujete kao predjelo, već zasitno glavno jelo od čak 5 porcija, a danas vam donosimo isproban recept.
Sastojci
3 žlice ulja
1 žuti luk
3 češnja češnjaka
1 crvena paprika
1 mrkva
450 g mljevenog junećeg buta
1 žličica origana
1 žličica majčine dušice
1 žličica soli
Malo papra
250 g pasate od rajčice
1 L vode
2 goveđe kocke
150 g listova za lazanje (oko 7 komada)
150 g sira (npr. Edamer, mozzarella, Gouda)
150 g ricotta sira
Par listova bosiljka
Priprema:
U dubokom loncu ugrijte ulje. U posebnom loncu pripremite goveđi temeljac od jedne litre vode i dvije goveđe kocke.
Prvo dinstajte luk i češnjak oko 5 minuta, a zatim dodajte sitno nasjeckane mrkvu i papriku. Dinstajte oko 15 minuta uz povremeno podlijevanje s temeljcem.
Nakon što povrće omekša, u lonac dodajte mljevenu junetinu i začine. Dobro promiješajte te pustite da se kuha 10-ak minuta.
Sve prelijte ostatkom temeljca i pasatom od rajčice.
Kada zavrije, dodajte izlomljene listove za lazanje. Kuhajte dok listovi ne omekšaju (između 7 i 10 minuta).
Maknite s vatre, umiješajte naribani sir i poslužite s malo ricotte i bosiljka na vrhu.
Recept smo dobili od Laure Bais s portala Tikvica.com. Njezine recepte možete pronaći na sljedećim stranicama:
Facebook
Instagram
TikTok
sjever.hr 09.04.2024.