Now Reading:
Grad Čakovec raspisuje natječaj za dodjelu novčanih potpora za akademsku 2024./2025. godinu
Full Article 2 minutes read

Grad Čakovec raspisuje natječaj za dodjelu novčanih potpora za akademsku 2024./2025. godinu

Grad Čakovec objavljuje natječaj za dodjelu novčanih potpora za preddiplomske studije, integrirane i diplomske studije za akademsku 2024./2025. godinu.

Natječaj će biti dostupan tijekom listopada 2024. godine na službenim internet stranicama Grada Čakovca. Studenti će potrebnu dokumentaciju dostavljati isključivo putem aplikacije SOM Natječaji (online).

Ovaj natječaj namijenjen je studentima s područja Grada Čakovca koji nisu korisnici novčanih potpora Grada i nisu potpisnici Ugovora o korištenju novčanih potpora Grada Čakovca. Studenti koji imaju potpisane ugovore ne trebaju se prijavljivati na natječaj.

Grad Čakovec potiče visokoškolsko obrazovanje kroz tri modela novčanih potpora: stipendije, beskamatne novčane potpore i zajedničke stipendije s trgovačkim društvima i visokoškolskim ustanovama.

U pripremi su izmjene i dopune teksta Odluke o poticanju visokoškolskog obrazovanja studenata s područja Grada Čakovca. Odluka će biti dostupna na službenim internet stranicama Grada.

Prilikom prijave na natječaj, studenti će dostavljati dokumentaciju sukladno osobnom odabiru kriterija za dodjelu novčane potpore: prema socijalno-imovinskom statusu ili prema uspjehu u srednjoj školi ili studiju. Isplata novčanih potpora studentima koji ostvare pravo na natječaju započinje u siječnju 2025. godine.

Trenutni mjesečni iznosi novčanih potpora iznose:

53,09 eura za studij u Čakovcu,

66,36 eura za studij u Varaždinu,

119,45 eura za studij u Zagrebu i ostalim gradovima u Hrvatskoj,

119,45 eura za studij u inozemstvu.

Moguće su izmjene ovih iznosa nakon donošenja nove Odluke o poticanju visokoškolskog obrazovanja studenata s područja Grada Čakovca.

Više informacija o novčanim potporama Grada Čakovca dostupno je u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Čakovca ili pozivom na broj 0993173241.

sjever.hr
11.07.2024.

Input your search keywords and press Enter.