Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Zagorje

Više od 400 djece i mladih na završnici Aquae Vivae sportskih igara učenika u Krapinskim Toplicama – Jasna Petek: Ovako poručujemo djeci koliko je važno baviti se sportom i družiti se

Autor: Alenka Kučić
Više od 400 djece i mladih na završnici Aquae Vivae sportskih igara učenika u Krapinskim Toplicama – Jasna Petek: Ovako poručujemo djeci koliko je važno baviti se sportom i družiti se

Tradicionalne, već 23. Aquae Vivae sportske igre učenika, u srijedu su u Krapinskim Toplicama zatvorene, nakon što su osnovnoškolci i srednjoškolci odmjerili snage u badmintonu, biciklizmu, crossu, futsalu, graničaru, igrama na vodi, odbojci na pijesku, rukometu, stolnom tenisu, šahu, tenisu i uličnoj košarci.

Nenad Sikirica iz Društva sportskih igara učenika podsjetio je da igre kreću čim završi nastava u osnovnim i srednjim školama.

-To je i bila osnovna ideja, da djeci damo neku alternativu za popunjavanje slobodnog vremena. Ove smo godine tijekom školske godine imali natjecanja, imali smo ukupno 1.201 natjecatelja u osnovnim školama, a tijekom ljeta bio je taj završni dio u Krapinskim Toplicama, u kojem smo imali 402 sudionika u 13 sportova. Trajalo je tri dana, a za učenike je sve bilo besplatno. Imali smo i stotinu djece iz dječjih vrtića i 70 volontera. Njih 43 bila su s Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina koje je ove godine malo jače podržalo projekt – rekao je Sikirica.

Medalje najboljima podijelila je zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek.

-I ove godine prekrasna završnica sportskog natjecanja svih ekipa različitih uzrasta učenika Krapinsko-zagorske županije, a i šire, u različitim sportovima. Ove godine smo imali ponovo i goste iz Vinice i ono što treba reći je veliko hvala Društvu sportskih igara učenika i svim volonterkama i volonterima koji tako entuzijastično rade već 23 godine. Na taj način djeci i mladima poručuju koliko je važno baviti se sportom, fizičkom aktivnošću, koliko je važno družiti se i na taj način potiču zdrave stilove života i prije svega djeluju na fizičko i na mentalno zdravlje mladih – izjavila je zamjenica Petek.

Dodala je da Krapinsko-zagorska županija iz godine u godinu prati ove sportske igre i natjecanja te da će tako biti i ubuduće.

a.kučićs/sjever.hr
10.07.2024.

Podijeli članak:

Najnovije

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?