Now Reading:
Pržit ćemo se i dalje, temperature će još rasti – na sjeveru danas i 36 stupnjeva!
Full Article 2 minutes read

Pržit ćemo se i dalje, temperature će još rasti – na sjeveru danas i 36 stupnjeva!

U tijeku je još jedan toplinski val koji će, prema prognozama, potrajati barem do petka, stoga pazite na sebe, ne izlazite u najtoplijem dijelu dana, pijte dovoljno tekućine…

DHMZ je objavio da će danas biti pretežno sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće. U unutrašnjosti poslijepodne uz jači razvoj oblaka lokalno je moguć pokoji pljusak praćen grmljavinom, posebice u Gorskoj Hrvatskoj i u unutrašnjosti Dalmacije.

Vjetar slab, ponegdje do umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu burin, od sredine dana sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Najniža temperatura zraka uglavnom između 18 i 22, na Jadranu od 23 do 27 °C. Najviša dnevna većinom između 32 i 37 °C.

Biometeorološka prognoza za srijedu

Nastavkom rasta temperature zraka pojačavat će se nepovoljnost biometeoroloških prilika u cijeloj zemlji, a osobito na području Splita i južnije od njega, gdje će i sparina biti visoka. Tople, a na Jadranu i vrlo tople noći otežavat će rashlađivanje, san i noćni odmor ljudi. Najmanje nepovoljne bit će noći u gorskoj Hrvatskoj.

Preporučuj se izbjegavanje većih napora i izlazaka u najtoplijem dijelu dana, rashlađivanje tijela i boravišnih prostora, lagana odjeća, te uzimanje lagane hrane i dovoljno tekućine.

Izgledi vremena

U nastavku tjedna dani će biti vrući i vrlo vrući, a noći tople, posebice na obali i vrlo tople. Ipak u unutrašnjosti neće biti posve stabilno, poneki pljusak praćen grmljavinom moguć je u poslijepodnevnim satima – u četvrtak ponajprije u Gorskoj Hrvatskoj i u unutrašnjosti Dalmacije, a u subotu u središnjoj Hrvatskoj, moguće i izraženiji.

sjever.hr/meteo.hr
10.07.2024.

Input your search keywords and press Enter.