Now Reading:
Krapinsko-zagorskoj županiji više od 60 tisuća eura za projekt „Uređenje Staze kroz krošnje Zelenjak”
Full Article 2 minutes read

Krapinsko-zagorskoj županiji više od 60 tisuća eura za projekt „Uređenje Staze kroz krošnje Zelenjak”

Župan Željko Kolar i ravnateljica Javne ustanove Zagorje zeleno Dijana Hršak su 10. srpnja u Sisku preuzeli ugovor o dodjeli 60.087,50 eura za sufinanciranje projekta „Uređenje Staze kroz krošnje Zelenjak”.

Radi se o Stazi koja je otvorena u travnju 2021. godine, predstavlja veliku atrakciju za posjetitelje, a zahtijeva i redovno održavanje.

Odobrena sredstva će iskoristiti obnovu i zaštitni premaz raznih elemenata staze, obnovu mosta koji od nje vodi prema spomeniku hrvatskoj himni Lijepa naša te uređenje podloge u zoni njihaljki. Staza je dugačka 125 metara, najveće visine 5 metara.

Duž same staze zanimljiva je interpretacija o biološkoj raznolikosti zaštićenog područja koja se isprepleće s temom glazbe inspirirane jedinstvenim lokalitetom i spomenikom himne Lijepa naša.

Krapinsko-zagorska županija je ovaj projekt prijavila na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za razvoj javne turističke infrastrukture, koji je raspisalo Ministarstvo turizma i sporta. Ugovor je u Sisku uručio ministar Tonči Glavina.

Nakon uručenja ugovora, župan Kolar sudjelovao je na sastanku Vlade Republike Hrvatske sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina.

Teme rasprave bile su obnova i revitalizacija potresom pogođenih područja, ublažavanje posljedica vremenskih nepogoda u poljoprivredi, mjere za borbu protiv klimatskih promjena, aktivnosti u okviru daljnjeg unapređenja standarda sustava obrazovanja te razvoj primarne zdravstvene zaštite.

Župan Kolar se posebno osvrnuo na obranu od tuče. Istaknuo je važnost formiranja ustanove koja bi se bavila prvenstveno ovom obranom te upozorio na nelogičnosti slučajeva u kojima su poljoprivrednici s osiguranim nasadima dobivali manje iznos naknade zbog šteta od tuče od onih koji nisu bili osigurani.

Župan Kolar je također ponovno istaknuo činjenicu da znanstveno nije dokazana učinkovitost ispaljivanja raketa u borbi protiv tuče, ali da jednako tako nije dokazana niti njihova neučinkovitost.

foto: kzz.hr
sjever.hr/kzz.hr
10.07.2024.

Input your search keywords and press Enter.