Now Reading:
Kreću radovi uređenja dislociranog dječjeg vrtića u Strmcu Stubičkom. Beljak: Svu djecu s područja općine smjestit ćemo u vrtić
Full Article 2 minutes read

Kreću radovi uređenja dislociranog dječjeg vrtića u Strmcu Stubičkom. Beljak: Svu djecu s područja općine smjestit ćemo u vrtić

U utorak je u Stubičkim Toplicama održana sjednica Općinskog vijeća. Najvažnije točke odnosile su se na dječji vrtić.

Naime, nakon što je na pretposljednjoj sjednici, prije mjesec dana donesena odluka o osnivanju podružnice Dječjeg vrtića “Zvirek“ kako bi se osigurao smještaj za svu djecu s područja općine, na sjednici u utorak donesene su dvije odluke o izmjenama i dopunama Statuta i Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada, da može vrtić pokrenuti proceduru oko zapošljavanja.

Načelnik Josip Beljak je rekao kako će u podružnici u Strmcu Stubičkom biti smješteno 12-ero jasličara i time će se sva djeca s područja općine Stubičke Toplice upisati u vrtić.

Ovo je jedno privremeno rješenje i time ćemo riješiti problem za ovu godinu. Ovaj tjedan kreću radovi uređenja unutarnjeg prostora, namještaj je naručen i nadamo se da bi sve to skupa trebalo biti gotovo do 15. rujna – istaknuo je Beljak i dodao da za narednu godinu planiraju proširiti vrtić.

– Trenutno radimo predmetnu dokumentaciju koja je pri kraju i javit ćemo se na jedan od natječaja koji bude raspisan, odnosno jedan je već raspisan, a drugi je u najavi. Nadamo se da ćemo dobili sredstava, kako bi sljedeće godine u sklopu vrtića imali još jednu dodatnu skupinu – završio je načelnik Beljak.

FOTO: Arhiva

sjever.hr 10.07.2024.

Input your search keywords and press Enter.