Now Reading:
VRIJEME DANAS- Bit će sunčano i vruće, a već popodne se očekuju lokalni pljuskovi s grmljavinom
Full Article 1 minutes read

VRIJEME DANAS- Bit će sunčano i vruće, a već popodne se očekuju lokalni pljuskovi s grmljavinom

Danas nas očekuje pretežno sunčano i vruće vrijeme, no neće biti posve stabilno. Poslijepodne se uz umjeren i jak razvoj oblaka lokalno očekuju pljuskovi s grmljavinom posebice u unutrašnjosti Dalmacije i u Gorskoj Hrvatskoj.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni dok na Jadranu će puhati umjerena bura koja će podno Velebita mjestimice biti i jaka. Sredinom dana bura će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Najniže jutarnje temperature zraka kretat će se od 17 do 22 °C, na Jadranu od 22 do 27 °C. Najviše dnevne temperature bit će većinom između 31 i 36 °C.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološke prilike će postati nepovoljnije s daljnjim porastom temperature zraka u usporedbi s prethodnim danima. Noću neće biti ugodno za kvalitetan odmor, posebno uz obalu, što može utjecati na raspoloženje i produktivnost tijekom dana. Visoke temperature mogu dodatno opteretiti meteoropate i kronične bolesnike, stoga im se preporučuje pridržavanje savjeta liječnika. Detaljne preporuke za zaštitu od velikih vrućina mogu se pronaći na internetskim stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

foto:ilustracija

sjever.hr/meteo.hr 09.07.2024.

Input your search keywords and press Enter.